Nő a reflektorfényben: Rodney Alcala hátborzongató története tartja lázban a nézőket

sorozatgyilkos Nő a reflektorfényben Daniel Zovatto Anna Kendrick Rodney Alcala
Már látható a Netfixen Anna Kendrick rendezésében és főszereplésével A nő a reflektorfényben. A film Rodney Alcala sorozatgyilkos történetét dolgozza fel.

1978-ban Rodney Alcala sorozatgyilkos versenyzőként jelent meg a népszerű The Dating Game című tévéműsorban. Alcala, aki ekkora több bűntényt is elkövetett, mind a nézőket, mind a stábot is megtévesztette. Sármos, intelligens férfiként jelent meg, aki megnyer egy randevút a játék női versenyzőjével, Sheryl Bradshaw-val. Sheryl később kihátrált a találkozóból, mert furcsának és nyugtalanítónak érezte Alcalát, és ez a döntés megmentette az életét. Alcala végül 1979-ben bukott le, és hét nő meggyilkolásáért ítélték el, de a valós áldozatok száma akár 130 is lehetett. Alcala 2021-ben meghalt a börtönben.

Daniel Zovatto Rodney Alcala bőrébe bújva A nő a reflektorfényben filmben 
Daniel Zovatto Rodney Alcala bőrébe bújva A nő a reflektorfényben filmben 
Forrás: Northfoto

 

Rodney Alcala és a „The Dating Game” – a horror és a popkultúra találkozása

A sorozatgyilkos története most Anna Kendrick rendezésében és főszereplésével a Netflixen látható Nő a reflektorfényben címmel (Woman of the Hour). A kritikusok szerint a true crime nemcsak egy egyszerű krimi vagy thriller, hanem sokrétegű alkotás, amely ötvözi a horror, a popkulturális visszatekintés és a feminista üzenetek elemeit.

A nő dolga: mosolyogjon 

Kendrick nemcsak színésznőként, de rendezőként is jegyzi a filmet, amelyben Sheryl Bradshaw szerepét is ő játssza. A film középpontjában Sheryl egy küszködő Los Angeles-i színésznő áll, akit az ügynöke nevez be párkereső tévéshow-kba. A műsor felületessége és szexista légköre azonban hamar nyilvánvalóvá válik Sheryl (és a nézők) számára, a The Dating Game ugyanis egy olyan világot mutat be, amelyben a nőknek csak mosolyogniuk kell, hogy megfeleljenek a férfiak elvárásainak, miközben a háttérben kegyetlen és veszélyes férfiak, mint Alcala, vadásznak rájuk.

2024 - Woman of the Hour - Movie Set
Anna Kendrick a filmben Sherylként
Forrás: Northfoto

Alcala, a Janus-arcú gyilkos

Rodney Alcala karaktere (Daniel Zovatto alakításában) tökéletesen bemutatja a ragadozó férfi típusát. A film különös figyelmet fordít arra, hogy láttassa Alcala kettős személyiségét: a vonzó, karizmatikus férfit, aki fotósként álcázva nőket közelít meg, és azt az erőszakos szörnyet, aki kegyetlen gyilkosságokat követett el. A film feedbackjeiben látjuk például, ahogy Alcala nőket kameráz, és azzal hitegeti őket, hogy segít nekik a modellé válásban. A nők gyakran későn jönnek rá, hogy valójában milyen veszély fenyegeti őket.... Kendrick kiválóan ábrázolja azt a pillanatot, amikor Sheryl is rájön, hogy Alcala nem az, akinek mutatja magát. A randevú utáni beszélgetés hirtelen vesz sötét fordulatot.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.