A tökéletes melltartó kiválasztása nem lehetetlen – Íme 4 tipp, hogy mire figyelj

Shutterstock/AbElena -
melltartó kényelmes melltartóméret
Mutatjuk, mikre ügyelj új melltartó vásárlása előtt. A tökéletes melltartó megtalálásához számos fontos dolgot kell figyelembe venned.

Eleged van abból, hogy valahogy sosem sikerül megtalálnod a tökéletes melltartót? Ha új melltartó vásárlása előtt állsz, ne aggódj, mert a hozzád passzoló modell megtalálása nem lehetetlen feladat. Ha melltartó vásárlásról van szó, nem létezik egy méret, ami mindenkinek megfelel. A kulcskérdés az - hogyan találod meg azt a melltartóméretet, amely tökéletesen illik rád, és jól illeszkedik egyedi mellformádhoz. Íme 4 tipp a megfelelő melltartó kiválasztásához.

tökéletes melltartó
A tökéletes melltartó csökkenti a súlyt a válladon és hátadon, így kényelmesebb lesz a viselése és jobb tartást biztosít. Forrás: Shutterstock/SvitlanaRo

Tippek a tökéletes melltartó kiválasztásához

Bár a sztárok körében trendi, hogy melltartó nélkül lépnek a vörös szőnyegre, a mindennapi életben gyakran elkerülhetetlen annak viselése. Semmi sem múlja felül a jól illeszkedő melltartóval járó magabiztosságot. Ha te is azok közé tartozol, akik kényelmetlenül érzik magukat melltartó nélkül, vagy egyszerűen szeretnél olyan darabot találni, ami egész nap kényelmes és tökéletesen illeszkedik melleid formájához, olvasd el tippjeinket!

1. A kényelem mindenek előtt!

Az új melltartó vásárlásakor az egyik legfontosabb szempont a kényelem. Mivel általában hosszú órákon át viseljük, érdemes olyan modellt választani, amely nem vág be, nem irritálja a bőrt, és nem okoz diszkomfortot. A puha anyagok és a megfelelő pántok segíthetnek elkerülni a kényelmetlenséget. Ha nagyobb mellmérettel rendelkezel, érdemes szélesebb pántú melltartót választani. Egy ilyen melltartó megfelelő támogatást nyújt, ami csökkenti a súlyt a válladon és hátadon, így kényelmesebb lesz a viselése és jobb tartást biztosít. 

A melltartó középső részének simán kell feküdnie a mellkasodon, lehetővé téve a szabad mozgást. Ha ez túl laza vagy kényelmetlenül nyom, érdemes kipróbálni egy másik méretet vagy melltartó típust, hogy megtaláld a tökéletes illeszkedést és kényelmet.

2. Hogyan válaszd ki a megfelelő méret?

A melltartó méret egy számból és egy betűből tevődik össze. Ez a betű és számkombináció szükséges ahhoz, hogy megtaláld a tökéletesen illeszkedő melltartót, ami egész nap kényelmet biztosít. Ennek a helyes kiválasztása azonban sok nő számára okoz problémát. Ha nem vagy biztos a méretedben, vagy nem akarsz az otthoni számolással bíbelődni, érdemes szaküzletben, szakértők segítségével kiválasztani a megfelelő darabot. 

3. Stílus és funkcionalitás

Rengeteg melltartó stílus közül választhatsz, legyen szó szexi, sportos vagy alapdarabról. Ha több különböző stílusú melltartót is beszerzel, könnyedén alkalmazkodhatsz minden ruhához és alkalomhoz. Például, ha szeretnéd kiemelni a dekoltázsodat, válassz push-up melltartót. Ha aktív életet élsz és rendszeresen sportolsz, egy sportmelltartó lehet a legjobb választás. Egy pánt nélküli melltartó pedig tökéletes lesz a kedvenc pánt nélküli vagy váll nélküli ruháidhoz.

4. A melltartó anyaga is lényeges

A minőségi anyagok nemcsak a kényelmet biztosítják, hanem hosszabb távon megőrzik a melltartó formáját és tartósságát. Érdemes figyelni az anyag légáteresztő képességére is. A legjobb anyag kiválasztása is számos tényezőtől függ. A pamut melltartó például ideális mindennapi viseletre, míg a selyem vagy csipke melltartó jobban illik egy elegáns estére.

Mit tegyél, ha a melleid különböző méretűek?

Ha a melleid különböző méretűek, vegyél olyan melltartót, amely a nagyobb melledre illik, mivel a nagyobb mellnek valószínűleg nagyobb támogatásra van szüksége. Kereshetsz olyan melltartókat is, amelyekben kivehető betétek vannak, így kiegyenlítheted velük melleid eltérő alakját. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.