Őszi esküvőre vagy hivatalos? Ezt az 5 dolgot sose vedd fel!

Happy,Wedding,Day.,Beautiful,Bride,And,Bridesmaids,In,Pink,Dresses
Shutterstock - Wedding and lifestyle
vendég esküvő tilos ruha ősz
Meghívott vendégként a régi aranyszabályt sose felejtsd, miszerint a menyasszonyt nem illik túlöltözni, bármilyen csalogatónak is tűnik egy adott darab. Elsőként vedd végig mik azok, amik szóba sem jöhetnek az őszi esküvőre. Ehhez hoztunk most egy kis segítséget!

Őszi esküvőre vagy hivatalos, de fogalmad sincs miben illik megjelenni? Egy ilyen alkalom mindig izgalmas és különleges ruhaválasztás szempontjából, azonban egy hűvös, őszi napon tartott ceremóniához képest talán neked is komoly fejtörést okozhat, milyen ruhát válassz a nagy napra, hogy kellőképpen csinos, nőies, elegáns legyél, ne fagyj meg, és közben ne is válj nevetség tárgyává azzal, hogy megszegsz bizonyos öltözködési etikettet.

Őszi esküvőre
Őszi esküvőre vagy hivatalos? Mutatjuk mit ne vegyél fel
Forrás: Shutterstock

Őszi esküvőre vagy hivatalos? Mi segítünk felöltözni…

A ruhaválasztásnál nemcsak azt érdemes figyelembe venni, hogy mi passzol az ízlésedhez, személyiségedhez, alkatodhoz vagy épp az időjáráshoz, hanem az alapvető, íratlan illemszabályokat is.

1. Őszi esküvőre tilos a fehér

Fehéret viselni egyértelműen tilos egy esküvőn, hiszen ez a menyasszony színe, ám azt már kevesebben tudják, hogy emiatt az ekrüt és a bézs halványabb árnyalatait is ajánlott messzire elkerülni. Válogass inkább a rózsaszín, kék vagy a halványzöld árnyalatai közül.

Egy esküvőn alapszabály, hogy a menyasszony a legszebb és legfeltűnőbb jelenség – fontos odafigyelni arra, hogy még véletlenül se tereljük el róla a figyelmet a saját ruhánkkal.

2. Felejtsd el a feketét

A fekete elegáns, örök klasszikus, és szinte minden alkalomra tökéletes, kivéve egy őszi lagzira. Ez ugyanis a legtöbb országban – hazánkban is - a gyász színe, és egy boldog eseményen nem illik ebben megjelenni. Egy barna vagy smaragdzöld, derékban átkötős, vagy mell alatt húzott fazon is kitűnően megállja a helyét.

Invited,To,The,Wedding,Girl,In,A,Black,Dress,Sitting
A fekete szín a legtöbb országban a gyász színe
Forrás: Shutterstock

3. A feltűnő mintákat hagyd otthon

A feltűnő mintákat, például a zebra, vagy párducmintát is érdemes kerülni az esküvőkön, nehogy közönséges hatást kelts vele. Az ilyen darabok egyáltalán nem passzolnak egy alkalmi eseményhez, hagyd meg őket egy bulihoz vagy péntek esti randihoz.

4. Viszlát piros!

Régi magyar hagyomány szerint a legtöbb menyasszony az este során piros menyecskeruhába öltözik át, ami így szintén kiiktat egy opciót a választható darabok közül. Ez legyen tényleg a menyasszony napja, tiszteld meg azzal, hogy nem bújsz az esküvői szertartás jellegzetes színeibe. A bordó valamelyik árnyalata viszont a szolid eleganciát tükrözi.

Party.,Two,Guests,Of,Formal,Evening,Party,Celebration,Holding,Glasses
A piros színt hagyd meg inkább a menyasszonynak
Forrás: Shutterstock

5. A túl mini, túl kivágott is tilos

A túl kihívó, túl szexi darabok is kerülendők, mivel elterelhetik a figyelmet a menyasszonyról, és te sem leszel bennük túl elegáns. Válassz inkább egy térdig érő alkalmi ruhát, vagy egy földig érő maxi darabot. Nem mellesleg érdemes a nagy napra olyan öltözéket választani, amelyben akkor is jól érzed magad, ha már végigkóstoltad az esküvői menüt.

Ezeket kerüld esküvőre vendégként:

  • A fehér színű ruha a menyasszonyé, ezt ne vedd el tőle.
  • A fekete a gyász színe, ezt mindenképpen maximum kiegészítőként használd.
  • A piros a menyecskeruha színe, ezt is célszerű elkerülni, ha nem akarsz kellemetlen pillantásokban részesülni.
  • Az élénk színű, extrém darabok sem illenek egy esküvőre.
  • A túl rövid vagy dekoltált, kihívó darabok nem esküvőre valók, válassz ezúttal egy visszafogott darabot.
  • A hétköznapi darabok, mint a farmer és a pamut sem ideális választás a nagy napra.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.