Sült csirke salátaágyon
Hozzávalók:
1 kg csirke
1 kg burgonya
csirke fűszersó
só, kevés olaj a sütéshez
1 alma
saláta:
fodros saláta
retek
paradicsom
uborka
újhagyma
lilakáposzta
olívaolaj az öntethez
Elkészítés:
A csirkét megpucolom, megmosom, a belsejét megsózom, belerakom a 4 cikkbe vágott almát. Az almától a csirke melle nem lesz száraz.
Kívülről csirke fűszersóval alaposan bedörzsölöm. Meglocsolom az olajjal, és fél órát állni hagyom, hogy összeérjenek az ízek.
180 fokos előmelegített sütőben ropogósra sütöm.
A krumplit megsikálom, sós vízben majdnem készre főzöm, leszűröm, tepsibe öntöm. A csirke visszamaradt zsírjával meglocsolom, tetejére pár szelet bacont teszek (ízesebb lesz a krumpli), majd szintén ropogósra sütöm.
Egy ovális tálon salátaágyat készítek, meglocsolom az ízlés szerint ízesített olívaolajjal.
Középre helyezem a csirkét, és körberakom a sült burgonyával.
Marcipános tekercs
Hozzávalók:
12 tojás
15 evőkanál cukor
12 evőkanál liszt
25 dkg marcipán
1 liter tej
1 kis üveg rumaroma
kókuszreszelék
1 doboz szerencsi kakaópor
2-3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A 12 tojást a cukorral habosra verem, de mielőtt habos lenne, beleteszem a kakaóport is. Hozzáadom a lisztet és két három evőkanál olajat. Összedolgozom, egy kivajazott tepsibe öntöm a masszát, 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm.
Felforralom a tejet, a piskótát feldarabolom egy tálban, a forró tejet ráöntöm, majd fakanállal szétdolgozom. Tészta állagú masszát kapok belőle.
Hozzáadom a rumot, a gyúródeszkára kókuszreszeléket szórok, és sodrófával kinyújtom a tésztát. A marcipánnal hasonlóan járok el (lehet több színű).
A kinyújtott marcipánt ráterítem a tésztára, és a kettőt összetekerem úgy, hogy rúdformát kapjak.
Megszórom kókuszreszelékkel, és hűtőbe teszem.
Mikor összeállt, felszeletelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.