csirke Buday Péter illúzió Zewa tészta csusza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Túrós csusza illúzió? Tessék? - tettük fel a kérdést itt a Webszakácsnál, Buday Péter legújabb videóit látva. Viszont a vegetáriánus rakott krumpli óta tudjuk, ehetjük kedvenceinket, persze picit másként is. Ez az étel talán azokat is meggyőzi, aki nem rajongtak eddig az eredetiért. Mindenesetre kijelenthetjük, a sztárszakács ezúttal sem tévedett. A receptek 4 főre vannak megadva.

Túróscsusza-illúzió

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=DH3o1bBMni3BEKrR

1 db jégsaláta
2 dl tejföl
2 evőkanál étolaj
12 dkg főtt császárszalonna
1 csomag újhagyma
1 db kaliforniai paprika

frissen őrölt bors
1 szál rozmaring

15 dkg cukkíni
20 dkg paradicsom
15 dkg padlizsán

A császárszalonnát étolajban kisütöm töpörtyűnek. Keverőtálba teszem a tejfölt beleszűröm a szalonnából kiolvadt zsiradékot a tejfölbe. Megborsozom és újhagymát vágok bele vékony karikákban. Kaliforniai paprikát kicsi kockákra vágok és összekeverem a szalonna töpörtyűvel. A jégsalátát ujjnyi csíkokra vágom, mintha szélesmetélt lenne, majd a szalonnás tejfölbe beleszórom, és összekeverem. A maradék ízesített olajban sütök vastagabb szelet paradicsomot, cukkínit és padlizsánt. Megsózom, megborsozom és sütök benne egy kis rozmaringot is. Tálaláskor a salátára szórom, a kaliforniai paprikával kevert szalonna pörcöt, és ráhalmozom a sült zöldségeket.


Roston sült csirkemell sültalmával, salátával

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=zjIk0tItdl0KBTzz

0,5 kg csirkemellfilé
1 evőkanál étolaj

1 citrom

A salátaöntethez:
2 evőkanál fehérborecet
2 teáskanál mustár
4 evőkanál szűz olívaolaj
6 levél friss bazsalikom
1 kisebb szál rozmaring

30 dkg alma
1 db kaliforniai paprika
1 db jégsaláta


Kevés olajban megsütöm a sózott csirkemellet. csirkemell mellé teszek cikkekre vágott almát sülni.
Amikor megsült, rácsavarom egy fél citrom levét.
A jégsalátát felvágom. Vékony csíkokra vágom a kaliforniai paprikát is. Adok hozzá bazsalikomlevelet is.
Elkészítem az öntetet: borecetet adok az olajhoz, sózom, borsozom, mustárral krémesítem. Apróra vágott rozmaringot és bazsalikomot szórok bele. A csirke sülő szaftját is belekeverem. Az egészet egyállagúvá keverem.
Tálaláskor a jégsalátát a tányérra teszem, arra szórom a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, ráteszem a megsült, cikkekre vágott almát, meglocsolom a salátaöntettel és végül ráteszem a csirkemellet.
A receptek hamarosan az Ez zsír! programban is elérhetőek lesznek. Kövessétek a Webszakácsot, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő receptekről!
Ízlett, de esetleg másképpen készítenéd el, vagy módosítanál a recepten? Esetleg megosztanád velünk a kedvencedet? Írd meg nekünk az info@life.hu-ra, és lehet, hogy legközelebb éppen a te receptedet forgatjuk le!


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.