Ki ne enne szívesebben házilag elkészített különböző krémeket, mint a szokásos vajas-felvágottas kenyereket? Sőt, kilóinkra ügyelve akár fogyaszthatjuk őket zöldséges-mártogatósként is. Sok variáció adódik ám: Pesto, tonhal, lencse, bab, tojás... izgalmas ízek és roppant egyszerűek. Készítsük el, tegyük be a hűtőbe és bármikor elfogyaszthatjuk!
Dobjuk fel az uzsonnánkat a munkahelyünkön és együnk finomakat. Akinek sok a szendvics, annak javasoljuk, próbálja ki wrapjeinket is, vagy vigyen be otthonról egy könnyed salátát.
Tonhalkrém
Hozzávalók:
2 doboz olajos tonhal
egy citrom leve
3 cl olívaolaj
5 bazsalikomlevél
só
bors
1 csomag snidling
2 evőkanál majonéz
4 db tojás
Tálaláshoz:
kifli vagy zsemle
koktélparadicsom
saláta
Olajos tonhalat egy keverőtálba öntök és hozzányomom a citrom levét. Öntök hozzá olívaolajat, teszek hozzá bazsalikomlevelet és főtt tojást. Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítem. Ha van otthon, adok hozzá majonézt is. Tálaláskor kiflikarikákra kenem és egy fél koktélparadicsommal díszítem.
Vöröslencsekrém
Hozzávalók:
40 dkg lencse
2 db babérlevél
1 fej vöröshagyma
só
erőspaprika
3 dkg cukor
1 evőkanál borecet
1 teáskanál őrölt koriander
2 dkg frissen reszelt gyömbér
őrölt bors
1 dl olaj
A lencsét a babérlevéllel, a vöröshagymával, sóval, fokhagymával 10-15 perc alatt puhára főzöm, majd leszűröm és turmixgépbe teszem babérlevél nélkül. Hozzáadok ízlés szerint kicsi erőspaprikát, cukrot, borecetet, őrölt korandermagot, gyömbért, borsot és olajat. Ízesítem ízlés szerint mogyoróolajjal, szezámmal, dióval, kukoricával vagy olívaolajjal. Végül összeturmixolom.
Vörösbabkrém
Hozzávalók:
40 dkg szárazbab
6-8 dkg vöröshagyma
3 szem babérlevél
3 szem fokhagyma
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál mustár
0,5 db citrom leve
A puhára főzött babot leszűröm, turmixgépbe teszem, hozzáadom a tejfölt, a mustárt, a citromlevet, a sót és pürésítem.
Holnap pedig két komolyabb étellel várunk benneteket: Habos hagymalevest és Grillezett füstölt sajtot ajánlunk. Gyertek el holnap is! A receptek hamarosan az Ez zsír! programban is elérhetőek lesznek.
Mi megadjuk a kezdőlökést, de a valódi séf ötlettára azt tovább alakíthatja, finomíthatja! A főzőiskolát elvégezve ilyen, és ehhez hasonló ötleteket kaphatunk, elsajátíthatjuk az alapokat, és utána... Miénk a konyha!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.