A nap receptje: Gombasaláta

gomba Buday Péter A nap receptje főzés saláta gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meleg? Saláta? Megmutatjuk, hogy annyira nem is furcsa és a fogyókúrához teljesen ideális! Jó étvágyat kívánunk!

Íme a varázslat:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=FLbR0wVli0nK1Wlv


Hozzávalók (4 főre):

4 g só
40 dkg csiperke
2 csomag petrezselyemzöld
2 csapott evőkanál olívaolaj
0.08 g feketebors
24 dkg 4 tojásos száraztészta
1 közepes kiskanál mustár
4 dkg vaj
12 ml balzsamecet
16 dkg lilahagyma
20 g bazsalikomos pesto


Elkészítés:

Enyhén sós, forró vízben kifőzöm a gnocchit. Olívaolajat melegítek egy serpenyőben és beleteszem a cikkekre vágott gombát. Sóval, borssal és egy kevés mustárral ízesítem. Szórok bele apróra vágott petrezselymet és bazsalikomlevelet. Elkeverem. Amikor félig megpuhult a gomba, rászórom a hajszálvékonyra vágott lilahagymát. Kevés balzsamecettel meglocsolom. Kevés vajat olvasztok serpenyőben, amibe bazsalikompesztót keverek. Ezen pirítom meg a kifőtt burgonyagombócokat. Tálaláskor a meleg gombasalátára kanalazom a burgonyagombócokat. A lilahagymát hajszálvékony szeletekre vágjuk, és megsózzuk. 15 percet állni hagyjuk, utána kinyomjuk, összekeverjük sóval, borssal, frissen vágott petrezselyemmel, néhány csepp borecettel, kevés cukorral és olívaolajjal ízesítjük. A megtisztított, vékony szeletre vágott gombát megfuttatjuk egy kis olívaolajon. Amikor kiadta a levét, leszűrjük, és összekeverjük a petrezselymes lilahagymával. Elkészítési idő: 30 perc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.