A nap receptje: Szívbarát vacsora

pulyka Buday Péter A nap receptje főzés egészség gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mai napon egy igazán egészséges étellel indítjuk a hetet. Minden összetevője megfelel az ideális táplálkozásnak. Jó étvágyat kívánunk!

A vacsora tálalva:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=FXcQj8uIR7dl6VKD

Hozzávalók (4 főre):


1 evőkanál búzakeményítő
16 dkg padlizsán
4 gerezd fokhagyma
20 dkg paradicsom
1 dl olívaolaj
20 dkg darált pulykamell
feketebors
4 dl joghurt
4 db közepes tojás
12 g friss bazsalikom
16 dkg mozzarella sajt
32 dkg jégsaláta
4 dkg zöldhagyma

Elkészítés:

Egy keverőtálban a darált pulykamellet összekeverem a tojással, az étkezési keményítővel, a felkarikázott zöldhagymával, valamint egy kevés sóval. Egy másik serpenyőben kevés olívaolajon, közepes erősségű lángon kisebb lepényeket formázva megsütöm. Egy tálkában a joghurtot zúzott fokhagymával és frissen őrölt borssal kikeverem. A cikkekre vágott jégsalátát, a vastagabb karikára vágott paradicsomot és padlizsánt egy serpenyőben kevés olívaolajban megsütöm. Sütés közben enyhén megsózom, de csak az egyik felét. Amikor megsült, kiveszem egy tányérra az alapanyagokat. Ugyanabban az olajban a vékony szeletre vágott sajtot megsütöm. Tálaláskor a sült jégsalátát a tányérra teszem, mellé tornyozom a padlizsánkarikát, rá a paradicsomot, egy levél friss bazsalikomot, és a legtetejére a sült sajtot. Ennek és a jégsalátának támasztom a kisült lepényeket. A legvégén a salátát bevonom a joghurttal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.