A vacsora tálalva:
Hozzávalók (4 főre):
só
1 evőkanál búzakeményítő
16 dkg padlizsán
4 gerezd fokhagyma
20 dkg paradicsom
1 dl olívaolaj
20 dkg darált pulykamell
feketebors
4 dl joghurt
4 db közepes tojás
12 g friss bazsalikom
16 dkg mozzarella sajt
32 dkg jégsaláta
4 dkg zöldhagyma
Elkészítés:
Egy keverőtálban a darált pulykamellet összekeverem a tojással, az étkezési keményítővel, a felkarikázott zöldhagymával, valamint egy kevés sóval. Egy másik serpenyőben kevés olívaolajon, közepes erősségű lángon kisebb lepényeket formázva megsütöm. Egy tálkában a joghurtot zúzott fokhagymával és frissen őrölt borssal kikeverem. A cikkekre vágott jégsalátát, a vastagabb karikára vágott paradicsomot és padlizsánt egy serpenyőben kevés olívaolajban megsütöm. Sütés közben enyhén megsózom, de csak az egyik felét. Amikor megsült, kiveszem egy tányérra az alapanyagokat. Ugyanabban az olajban a vékony szeletre vágott sajtot megsütöm. Tálaláskor a sült jégsalátát a tányérra teszem, mellé tornyozom a padlizsánkarikát, rá a paradicsomot, egy levél friss bazsalikomot, és a legtetejére a sült sajtot. Ennek és a jégsalátának támasztom a kisült lepényeket. A legvégén a salátát bevonom a joghurttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.