Zsírfogyasztás a terhesség alatt - Erre figyelj!
![](https://cdn.life.hu/2024/01/fTuWqiR1yJ7oj7yHGUYyU_eV3lE-wIgqF-lyc7md_Mw/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZhYzgwMjNhNTJjMjQ3NWI4M2Q4NTc2MDY0N2UwODI5.jpg)
Nagyobb valószínűséggel lesz elhízott az a gyermek, akinek az édesanyja a terhesség alatt "rossz" zsírokat fogyaszt - derül ki egy amerikai kutatásból. Kutatók összesen 293 négy és hat év közötti gyermek zsír-izom arányát vizsgálták meg, melyek eredményét összevetették édesanyjuk terhessége alatt vett vérmintájával. Azok az anyukák, akik omega-6 zsírsavat fogyasztottak a várandósság idején, sokkal nagyobb zsírtömegű babát hoztak világra, mint azok, akik az omega-3 zsírsavat részesítették előnyben.
A tanulmány szerzője, dr. Nicholas Harvey szerint a baba érdekében érdemes odafigyelni a "jó" zsírok fogyasztására, amelyek nagy arányban fordulnak elő az olajos halakban. "Az eredmények felhívják a figyelmet arra, hogy az állapotos kismamák változtassanak étrendbeli szokásaikon és csökkentsék az omega-6 zsírsavak fogyasztását. Ezzel sokat tehetnek azért, hogy születendő gyermekük egészséges legyen" - javasolja dr. Harvey.
Ha tetszett a cikkünk, kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, hogy ne maradj le semmiről! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.