Nagyobb valószínűséggel lesz elhízott az a gyermek, akinek az édesanyja a terhesség alatt "rossz" zsírokat fogyaszt - derül ki egy amerikai kutatásból. Kutatók összesen 293 négy és hat év közötti gyermek zsír-izom arányát vizsgálták meg, melyek eredményét összevetették édesanyjuk terhessége alatt vett vérmintájával. Azok az anyukák, akik omega-6 zsírsavat fogyasztottak a várandósság idején, sokkal nagyobb zsírtömegű babát hoztak világra, mint azok, akik az omega-3 zsírsavat részesítették előnyben.
A tanulmány szerzője, dr. Nicholas Harvey szerint a baba érdekében érdemes odafigyelni a "jó" zsírok fogyasztására, amelyek nagy arányban fordulnak elő az olajos halakban. "Az eredmények felhívják a figyelmet arra, hogy az állapotos kismamák változtassanak étrendbeli szokásaikon és csökkentsék az omega-6 zsírsavak fogyasztását. Ezzel sokat tehetnek azért, hogy születendő gyermekük egészséges legyen" - javasolja dr. Harvey.
Ha tetszett a cikkünk, kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, hogy ne maradj le semmiről! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.