Mindannyian Amerikának köszönhetjük a hamburgert, pedig másik két kontinens - Európa és Ázsia - is szerepet játszott abban, hogy létrejöjjön a gyors ebédek első számú kedvence. A tatárok terjesztették el a tatárbifszteket, ennek továbbfejlesztése a kenyér közé rakott verzió, végül ennek megsütött változataként született meg a hamburger. Nevét Hamburgról kapta, innen rengeteg európai kivándorló indult Amerikába. A vásárok kedvelt étele volt, aztán a gyorséttermek is felkapták. Rengeteg fajtája van, mi megmutatjuk az általunk fejlesztett verziót. Házi zsemle, házi hús, sok zöldség! Jó étvágyat!
Zsemle:
450 g liszt
1 csomag élesztő
1 dl tej
1 db tojás
1 ek tejföl
1 ek cukor
1 kk só
50 ml olaj
1 db tojás sárgája (a zsemle megkenéséhez)
szezámmag (a zsemle tetejére)
Az alapanyagokat tálba tesszük és jól összegyúrjuk. (A tej legyen langyos, ebbe tesszük az élesztőt.) Egy órán át kelesztjük, majd négy-hat részre osztjuk, és zsemlékké formázzuk a tésztát. Így is kelesztjük még 10 percet. Aztán bekenjük tojássárgájával a zsemlék tetejét, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Húspogácsa:
500 g darált hús
1 db tojás
só
bors
majoránna
pirospaprika
1 ek mustár
1 ek ketchup
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olaj (kisütéshez)
A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, és felaprítjuk. Az összes hozzávalót egy tálban jól összekeverjük, majd fél órát pihentetjük a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Pogácsákat formálunk és forró olajban kisütjük. Ízlés szerint összeállítjuk a hamburgerünket. (Mi salátát, paradicsomot, hagymát és savanyú uborkát tettünk bele.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.