Kihívás teljesítve: így párosítottuk a csirkét csicseriborsóval

Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják Péterfi Attila UFF-videó Péterfi-Nagy Évi Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina, énekesnő és Péterfi-Nagy Évi, újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Ti hűtős képeket küldtök nekik, a lányok kitalálják, elkészítik az ételeket, a férjek pedig - Pély Barna és Péterfi Attila (B the First) - megzenésítik és megeszik! Kövessétek videoreceptjeiket minden héten itt a Life.hu-n!

Magdi kihívás elé állított minket, nem kaptunk egyszerű feladatot. Mi még tetéztük azzal, hogy a kertben akartuk elkészíteni e heti videónkat is. Sikerült Magdi és a saját elvárásainkat is teljesíteni. A végeredmény olyan finom lett, hogy UNOKÁINK IS FŐZNI FOGJÁK! Figyeljetek csak! :-)

Grillezett csirke csicseriborsó-salátával 4 főre:

800 g csirkemellfilé
fél csomag chili
olaj
1 doboz csicseriborsókonzerv
fél fej lilahagyma
fél csokor petrezselyem

bors
citrom

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és chilis olajban pácoljuk. Legalább fél órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. Aztán a grillre tesszük a húsokat, sütés előtt közvetlenül sózzuk őket. A salátát összekeverjük: csicseriborsókonzerv, fél lilahagyma felkockázva, petrezselyem felaprítva. Sózzuk, borsozzuk, és citromlével illetve olívaolajjal ízesítjük. Ezzel a salátával tálaljuk a megsült húst.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.