Tudtátok?! Nem volt mindig ilyen népszerű ez a zöldséggel készült édesség, de a II. világháború alatt indult hódító útjára, és sikere azóta is töretlen. Bár a répatorta világnapja február 3-a, mi nem bírunk addig várni, hogy megmutassuk az általunk megalkotott változatát ennek a finomságnak. Természetesen egészségesebb máz nélkül, de érdemes vele együtt is kipróbálni...:-)
Hozzávalók
150 g liszt
150 g zabpehelyliszt
4 db sárgarépa
200 g cukor
100 ml olaj
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
fél citrom
1 csipet fahéj
Mázhoz (elhagyható):
250 g mascarpone
100 g porcukor
50 g vaj
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom leve
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A répákat megtisztítjuk és lereszeljük. A cukrokat a tojássárgákkal és az olajjal alaposan kikeverjük, majd a répát is beleszórjuk. A sütőport és a fahéjat a lisztben elkeverjük, és beleöntjük a masszába. Belereszelünk még egy citrom héját. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tésztába. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk (vagy ha nincs; kivajazzuk, kilisztezzük a formát). A tortaformába öntjük a tésztát. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A mascarponét és a vajat kikeverjük a cukrokkal. Majd belekeverjük egy fél citrom levét. Amikor a torta megsült, hagyjuk, hogy kihűljön. Félbevágjuk és megkenjük a krém felével. A krém másik felével a tortát kívül kenjük meg. Hűtőbe tesszük kb. 30 percre, és már fogyaszthatjuk is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.