A tökéletes piskóta receptjét sokan fejlesztgetik, de mi esküszünk a nagyik által jól bevált 6 tojásos piskótára, és kizárólag a baracklekváros verzióra. Ez az, amit mi is úgy készítünk, ahogy nagyanyáink, és biztosak vagyunk benne, hogy az unokáink is így fogják!
Hozzávalók:
6 db tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 üveg lekvár
A 6 tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához adunk 6 kanál cukrot, kikeverjük, majd adunk hozzá 6 kanál lisztet, fél csomag sütőport és egy csomag vaníliás cukrot. Így is jól kikeverjük. Majd a tojásfehérjét óvatosan belekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és elkenjük egyenletesen a tésztát. 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük. A megsült tésztát egy tiszta konyharuhára tesszük, és leszedjük róla a sütőpapírt. Megkenjük lekvárral. Majd feltekerjük, levágjuk a két végét. Porcukorral vagy vaníliás cukorral meghintjük a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.