Unokáink is főzni fogják UFF-videó sütőtök sertéshús UFF-blog töltelék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!

A sütőtök felhasználásának egyik kedvenc módját hoztuk el nektek ebben a videóban. Akár már az ünnepekre előre gondolva: kitűnő karácsonyi menü is lehet.

Hozzávalók:

1 kg sertéslapocka
1 db sütőtök
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g rizs
fehérbors
szerecsendió
rozmaring
olaj

Fotó:Nagy Bence

A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. Aztán 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Villával belebökünk, hogy puha-e. A vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megpirítjuk. A húst megmossuk, félbevágjuk. A hús minden oldalát bedörzsöljük sóval és borssal, majd kiolajozott/kivajazott tepsibe rakjuk. A megpirult hagymákat egy tálba öntjük, a sütőtök héját eltávolítjuk, a belsejét a tálba rakjuk. Fehérborssal és szerecsendióval fűszerezzük, összekeverjük. A húsba töltjük, és hústűvel (fogpiszkálóval) összetűzzük. Mellé rakjuk a rozmaringágakat. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük. Végül kb. 15 percig még pirítjuk a húst alufólia nélkül. A rizst is feltesszük főni enyhén sós, olajos vízben, ezzel tálaljuk a húst.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.