Ez a recept Dorina anyukájától származik, amit persze módosítottunk kicsit. Az biztos, hogy ha ezt a vendégváró finomságot elkészítjük, akkor nem mennek majd haza a vendégek egyhamar.
Tudtad?! Több mint ezerféle alma van a világon, de ehhez a recepthez elég egyetlen fajta is! :-)
Hozzávalók:
200 g liszt
4 db tojás
4-5 db alma
100 g cukor
1 db citrom
150 g vaj
1 csomag sütőpor
4 evőkanál tej
1 teáskanál fahéj
1,5 evőkanál házi vaníliás cukor
150 g baracklekvár
A tojásokat szétválasztjuk. A liszthez keverjük a sütőport. Az almákat megtisztítjuk, lereszeljük, fahéjjal és fél citrom levével összekeverjük. (Felhasználás előtt kinyomkodjuk a levét.) A tojássárgákhoz megy a cukor, a fél evőkanál vaníliás cukor, a fahéjas alma, a tej, a szobahőmérsékletű vaj. Reszelünk hozzá egy kis citromhéjat. Jól összekeverjük és sütőporos lisztet adagolunk hozzá folyamatos keverés mellett. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 20-25 percig elősütjük. Utána megkenjük baracklekvárral - és hogy mi a további teendő, például hogyan készül a házi vaníliás cukor, az a kisfilmünkből kiderül. A videó az alábbi képre kattintva indul el!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.