Javában tart az almaszezon - így most érdemes minél többet fogyasztani a frissen érett, zamatos gyümölcsből. Ha megédesítenéd az almás pillanatokat, készítsd el a nagymamád szuperreceptjét, az almás pitét! Az Uff-lányok így lesték el a klasszikus sütemény elkészítésének titkos fogásait.
Hozzávalók:
1 db tojás
150 g cukor
500 g liszt
csipet só
250 g vaj
1-2 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor
töltelék:
8 db alma
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál fahéj
1 db citrom
tetejére:
1 db tojássárgája
Az almát megmossuk, megtisztítjuk, lereszeljük. A citrom levével összekeverjük. Addig a tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk. Kettévesszük. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát. Az alma levét kinyomkodjuk, összekeverjük a cukrokkal és a fahéjjal. A tésztára rakjuk a tölteléket, ráhelyezzük a kinyújtott másik tésztát. Villával megböködjük, és a tojás sárgájával megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sül. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.