Karácsonyi mámor: a világ legfinomabb dióhabos linzere

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 3 db tojássárgája, 1 citrom héja. A dióhabhoz: 15 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 3 db tojásfehérje
Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk (ha nem állna össze, kevés tejjel rásegítünk), majd 15 percet pihentetjük. Átgyúrjuk, kb. fél centisre nyújtjuk, és karácsonyi formákkal kiszaggatjuk. A formák közepére kiskanállal halmokat rakunk a dióhabból (a tojásfehérjéket a cukor folyamatos hozzáadásával kemény habbá verjük. A darált diót óvatosan beleforgatjuk.) Sütőpapíros tepsibe téve 180 fokon 15-20 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítés nehézsége: közepes
Elkészítési idő: 45 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.