Hozzávalók a piskótához:
A krémhez:
Elkészítés:
Mérjük ki a lisztet, szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport és a réteslisztet. Válasszuk ketté a tojásokat, adjuk a fehérjéhez a porcukrot, és verjük kemény habbá. Kanalazzuk a sárgájához a vaníliakivonatot, és keverjük alaposan össze. Öntsük a keményre felvert fehérjéhez, nagy mozdulattal keverjük össze, és adagoljuk hozzá két részletben a sütőporos lisztet. Dolgozzuk sima állagúra, osszuk el két kivajazott és lisztezett 24 cm-es tortaformába. Süssük 180 fokon 20 perc alatt készre. Sütés után hagyjuk kihűlni.
Ha nincs két formánk, akkor egymás után süssük meg, addig a piskótaalap másik felét rakjuk hűtőbe.
Kezdjük a krém elkészítésével. Hámozzunk meg 4 db körtét, reszeljük bele egy keverőtálba, és a keletkezett levet öntsük le róla. Keverjük hozzá a mascarpone sajtot, túrót, tejfölt, porcukrot és a vaníliakivonatot. Oldjuk fel a tortazselét 2 dl vízben, és forraljuk 1 percig magas lángon, majd kevergetve hűtsük langyosra. Amíg várunk, verjük kemény habbá magas fokozaton a tejszínt, adjuk hozzá a már langyosra hűlt, de még folyós tortazselét, és kavarjuk alaposan össze. Keverjük a körtés túrókrémhez a tortazselés tejszínhabot. Ezzel el is készült a töltelék. Hűthetjük felhasználásig.
Rakjuk össze a sütit:
Mossuk el a tortaformát, töröljük szárazra, és rakjunk bele egy piskótakorongot. Kenjük meg alaposan baracklekvárral, és a megmaradt körtét hámozva és szeletelve állítsuk körbe a forma széléhez. Rakjuk bele a töltelék felét, simítsuk el, és újra kenjük meg baracklekvárral. A maradék krémet kenjük el egyenletesen, és rakjuk a második piskótakorongot a tetejére. Hűtsük két-három órát, és tálalásnál szitáljunk a tetejére porcukrot.
Roberto konyhája
Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.