Köztudottan nem eszünk szárnyast az év elején, és ha a szilveszteri menüvel nem akarunk sokat bajlódni, akkor van egy ötletünk, ami gyors, sertés, és még egészséges is. Nem hagyományos malacsült, de a siker ezzel is garantált :-)
Sertéskaraj tejszínes zöldbabbal (az UFF-blogon is megtalálható, más finomságok receptjével együtt).
Hozzávalók 2 főre:
6 szelet sertéskaraj
só
bors
libazsír
1 doboz zöldbabkonzerv
2 dl tejszín
150 g rizs
A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, mindkét felüket libazsíron megpirítjuk. Majd egy sütőtálba tesszük, ráöntjük a zsiradékot, lefedjük alufóliával, 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. Egy lábasban megfőzzük a rizst. Egy másik lábasban pedig olívaolajon pároljuk a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, majd tejszínnel felöntjük, összeforraljuk. A húst a tejszínes zöldbabbal és a rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.