Ha már múlt héten szóba hoztuk a libamájat, akkor most mutatunk rá még egy opciót, mire lehet felhasználni. (A blogunkon megtalálhatjátok ezt a receptet is.) Ez az étel igazi koronája lehet a karácsonyi asztalnak. Ahogy az ízek találkoznak az valami fantasztikus, persze ha szeretjük az összetevőket. Ha igen a válasz, akkor készítsétek el ti is, mert ez annyira finom, hogy még unokáink is emlegetni fogják. :-)
Hozzávalók:
800 g csirkemell
2 db kaliforniai paprika
500 g libamáj
só
bors
olaj
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A húst megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A libamájat olajban (vagy a saját hájában) 180 fokos sütőben megsütjük. A kaliforniai paprikákat alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. (Kb. 20 perc alatt.) A húsokat sózzuk, borsozzuk, a libamájat szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikákról lehúzzuk a bőrét, és felszeleteljük. A húsokat megtöltjük a libamájjal meg a paprikával, panírozzuk, és olajban kisütjük. Ízlésesen szeletekre vágjuk.
Franciasaláta:
200 g zöldborsó
200 g sárgarépakocka
1 db alma
1 üveg savanyú uborka
Öntet:
300 g tejföl
2 ek mustár
4-5 ek majonéz
fél citrom leve
A zöldborsót és a sárgarépát megpároljuk. Az almát megpucoljuk, felkockázzuk, az uborkákat felkarikázzuk. Az öntetet és a zöldségeket összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Ezzel tálaljuk a húst. Mennyei lesz, jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.