Hagymát hagymával - levesnek is imádjuk!

Forrás: Thinkstock -
blogbejegyzés Galambos Dorina blog Péterfi-Nagy Évi hagymaleves
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: próbáld ki a hagymalevest te is!

Már biztosan mindannyian tudjátok, hogy hagymamániások vagyunk. Ezért gondoltuk, most teljesen kiéljük magunkat, és egy hagymalevessel lepünk meg titeket. Méghozzá cipóban tálalva. A Franciaországból származó finomság sok átalakuláson ment át, állítólag eredeti verziójába tejszínt sem raktak. Ez a leves gyorsan elkészíthető, ráadásul pénztárcakímélő is. Jó étvágyat hozzá!

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók:

4 db vöröshagyma
2 db fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
200 g tejszín

fehérbors
olaj
petrezselyem
cipó (ahány főre tálalunk)

A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, a fehérrépát szintén. Karikákra vágjuk őket, és olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a bort. Így pároljuk, aztán felöntjük vízzel. Forráskor hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Ezt követően a a hagyma felét kivesszük a levesből. Levesszük a tűzről, felöntjük a tejszínnel, és botmixerrel krémesítjük. Visszatesszük a hagymadarabokat, és összerottyantjuk. Közben a cipók tetejét levágjuk, és kibelezzük őket. (Tipp: a cipóbeleket kiszárítjuk, és zsemlemorzsát készítünk belőle.) Ebben tálaljuk a levest, friss petrezselyemszárral díszítjük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.