3 szuper saláta nyári estékre – 50 felett ezeket fogyaszd!

Forrás: Thinkstock -
vitamin saláta ásványi anyagok egészséges életmód zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Könnyű nyári vacsorára vágysz, valami olyasmire, ami egészséges is? 50 éves kor felett különösen fontos, hogy meglegyen a napi megfelelő vitamin és ásványianyag-bevitel. Íme 3 saláta, amik amellett, hogy igazi vitaminbombák, nagyon jót tesznek testnek és léleknek is!

Egzotikus tonhalsaláta

A tonhal kiváló B-vitamin forrás, emellett esseznciális zsírsavakat, Omega 3-at is tartalmaz - ezek pedig elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez.

Hozzávalók:

1 doboz tonhal

2 szál újhagyma

2 szál zeller

1 zöldalma

1 evőkanál apróra vágott koriander

1 kávéskanár curry

1 kis pohár tejföl

Forrás: Thinkstock

Így készítsd el!

Vágd egészen apróra a hagymát és a zellert, vékony szeletekre az almát. Add hozzá a villával összetört tonhalat, keverd ki a tejfölben a curryt, add a salátához, és szórd meg a korianderrel. Isteni lesz!

Francia répasaláta

A répa magas A-vitmaintartalmának köszönhetőenhozzájárul a bőr és a látás egészségéhez, ezért ez egy különösen fontos vitamin 50 felett.

Hozzávalók:

40 deka répa megpucolva

2 teáskanál dijoni mustár

1 citrom leve

3 teáskanál olívaolaj

1-2 teáskanál méz

frissen őrölt feketebors, petrezselyem

2 szál újhama vagy metélőhagyma egészen apróra vágva

Forrás: Thinkstock

Így készítsd el:

Reszeld le a répát, majd egy kis tálkában keverd ki az olajat a mézzel, a citromlével, a mustárral, a feketeborssal. Add a hagymát a répához, oszlasd el rajta az öntetet, végül jöhet a petrezselyem. Legalább egy órát pihentesd a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

Mindent bele saláta, tele C-vitaminnal

A C-vitamin megfelelő bevitele télen-nyáron nagyon fontos. lyenkor azonban ez lényegesen könnyebb, hiszen számtalan friss zöldség és gyümölcs áll a rendelkezésünkre. A következő salátában a paradicsom a főszereplő, ami kiváló lúgosító hatással rendelkezik, ráadásul megelőzhetők vele a rákos megbetegedések.

Hozzávalók:

6 marék zöld saláta - ez lehet jégsaláta, rukkola, madársaláta vagy spenótlevél is.

6 szál zöldspárga

Koktélparadicsom vagy 4-5 szem paradicsom

1 kígyóubroka

10-15 szem fekete olívabogyó

1 csomag mini mozzarella

Az öntethez:

1 citrom facsart leve

olívaolaj ízlés szerint

2 evőkanál tökmagolaj

1 evőkanál balzsamecet

só és feketebors

Forrás: Thinkstock

A zöldspárgát forrázd le, majd 7 percig főzd, hogy még ropogós maradjon, ezután hűtsd le. Vágd közepesen vékony karikákra, majd add hozzá az alaposan megmosott salátaleveleket. Ehhez jöhet a kockákra vágott paradicsom és a kígyóuborka, a fekete olívabogyó és a mozzarella. Az öntetet alaposan keverd ki, és oszlasd el a salátán. Ha van otthon, megspékelheted egy kis édesköménnyel is a végeredményt. Magában is nagyon finom, de köretnek is kiváló ez az egyszerű, frissítő nyári saláta!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.