Egzotikus tonhalsaláta
A tonhal kiváló B-vitamin forrás, emellett esseznciális zsírsavakat, Omega 3-at is tartalmaz - ezek pedig elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez.
Hozzávalók:
1 doboz tonhal
2 szál újhagyma
2 szál zeller
1 zöldalma
1 evőkanál apróra vágott koriander
1 kávéskanár curry
1 kis pohár tejföl
Így készítsd el!
Vágd egészen apróra a hagymát és a zellert, vékony szeletekre az almát. Add hozzá a villával összetört tonhalat, keverd ki a tejfölben a curryt, add a salátához, és szórd meg a korianderrel. Isteni lesz!
Francia répasaláta
A répa magas A-vitmaintartalmának köszönhetőenhozzájárul a bőr és a látás egészségéhez, ezért ez egy különösen fontos vitamin 50 felett.
Hozzávalók:
40 deka répa megpucolva
2 teáskanál dijoni mustár
1 citrom leve
3 teáskanál olívaolaj
1-2 teáskanál méz
frissen őrölt feketebors, petrezselyem
2 szál újhama vagy metélőhagyma egészen apróra vágva
Így készítsd el:
Reszeld le a répát, majd egy kis tálkában keverd ki az olajat a mézzel, a citromlével, a mustárral, a feketeborssal. Add a hagymát a répához, oszlasd el rajta az öntetet, végül jöhet a petrezselyem. Legalább egy órát pihentesd a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Mindent bele saláta, tele C-vitaminnal
A C-vitamin megfelelő bevitele télen-nyáron nagyon fontos. lyenkor azonban ez lényegesen könnyebb, hiszen számtalan friss zöldség és gyümölcs áll a rendelkezésünkre. A következő salátában a paradicsom a főszereplő, ami kiváló lúgosító hatással rendelkezik, ráadásul megelőzhetők vele a rákos megbetegedések.
Hozzávalók:
6 marék zöld saláta - ez lehet jégsaláta, rukkola, madársaláta vagy spenótlevél is.
6 szál zöldspárga
Koktélparadicsom vagy 4-5 szem paradicsom
1 kígyóubroka
10-15 szem fekete olívabogyó
1 csomag mini mozzarella
Az öntethez:
1 citrom facsart leve
olívaolaj ízlés szerint
2 evőkanál tökmagolaj
1 evőkanál balzsamecet
só és feketebors
A zöldspárgát forrázd le, majd 7 percig főzd, hogy még ropogós maradjon, ezután hűtsd le. Vágd közepesen vékony karikákra, majd add hozzá az alaposan megmosott salátaleveleket. Ehhez jöhet a kockákra vágott paradicsom és a kígyóuborka, a fekete olívabogyó és a mozzarella. Az öntetet alaposan keverd ki, és oszlasd el a salátán. Ha van otthon, megspékelheted egy kis édesköménnyel is a végeredményt. Magában is nagyon finom, de köretnek is kiváló ez az egyszerű, frissítő nyári saláta!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.