Baricska Csárda, Balatonfüred
Zöldellő szőlősorok, piros muskátlik, friss balatoni levegő, rusztikus miliő. A rohanó mindennapok után jólesik kicsit leengedni, átállni és a zamatos nedűket kortyolgatva élvezni az élet nyújtotta örömöket. A Baricska Csárda egy kis gasztromennyország Balatonfüreden, a strandolós napok után tökéletes hely a vacsorára.
A tradicionális étterem belső terei visszaidézik a régi időket, vadszőlőlugasos teraszáról páratlan kilátással a Balatonra. A kínálat jól ötvözi a hagyományokat a fine dining stílusjegyekkel, és az étlapon éppúgy megtalálod az újragondolt magyar fogásokat, mint az igazi klasszikusokat: a halászlét, a harcsapaprikást és a cigánypecsenyét.
Tippünk: ha rád tör az édesség utáni vágy, akkor remekül el tudod nyomni egy baracklekváros-kekszmorzsás túrógombóccal.
A Life.hu extra tippje:
Vakációzz Siófokon, a nyár fővárosában! A Balaton partjától alig 100 méterre található hotel a nyugodt pihenés záloga, ahol minden napra jut valami új élmény. Vedd igénybe a kedvezményes csomagajánlatokat, és szállj meg kedvező áron, már 18 450 Ft / fő / éjtől.Ferenc Pince Csárda, Tihany
Ha a Balaton északi partja, akkor a listáról nem maradhat le a tihanyi Ferenc Pince Csárda, amely igazán eredeti módon hozza a magyar vendégszerető érzést. A fehérre meszelt épületbe belépve egy szempillantás alatt magával ragad a boldog békeidők nosztalgiáját felidéző hangulat, és nincs is jobb a nagy melegben, mint a hőség elől menekülve egy árnyas kerthelyiségben ejtőzni.
A menüsorra tekintve rögtön elfelejtheted a fogyókúrát, hiszen egyértelműen kiderül, hogy itt a magyar konyha tradicionális ízeivel, valamint isteni halételekkel kívánják kényeztetni a betérőt. Punk Ferenc és csapata nemcsak az étterem küllemére fektet nagy hangsúlyt, hanem a minőségi alapanyagokra is, amelyeket főként háztáji gazdaságokból szereznek be.
Tippünk: a „tűzpiros” gulyásleves és a „tihanyi pásztorpecsenye” után garantáltan nem maradsz éhes, az ordás palacsinta pedig minden ízlelőbimbót csapdába ejt.
Kukorica Csárda, Balatonföldvár
Szeretsz jókat enni-inni, cigányzenére mulatni? A Kukorica Csárda kiváló hely arra, hogy a balatoni vakáció alatt itt fogyassz el néhány kellemes ebédet, átadva magad a kulináris élvezeteknek.
A konyha a klasszikus csárdavonalat követi, ám a házias fogások mellett nemzetközi ételkülönlegességeket is készítenek a szakácsok. A vaslapon sült sajtok és a kevert saláták könnyed ízorgiát kínálnak, ám ha vérbeli gasztrokalandor vagy, érdemes kipróbálnod a vörösboros marhapörköltet, a libamájjal és gombával töltött bélszín pedig nem csak istenien néz ki, hanem finom is.
Tippünk: a ház borai külön megérdemelnek egy misét, és bátran rendelhetsz belőlük egy palackkal, mert garantáltan gyorsan elfogy!
Hegyi Csárda, Balatonlelle
Nem kell messzire utaznod ahhoz, hogy Toscanában érezhesd magad, mert van egy hely a Balatonon, amely a mediterrán tájak hangulatát idézi. A lellei Kishegy a szőlőbirtokok látványával, a virágok bódító illatával és a tóra nyíló kilátással egy igazi édenkert, és a tulajok ide álmodtak egy csárdát, ami egyedülállónak számít a térségben.
Az újragondolt receptek mellé szinte felfoghatatlan nyugalom párosul, és nehéz lenne ellenállni a kemencében sült finomságoknak, amelyek majdnem ugyanannyira kényeztetik a szemedet, mint amennyire az ízlelőbimbóidat. A hideg eperkrémleves csillagos ötöst érdemel, a báránypaprikást pedig vajas-zöldfűszeres metélttel tálalják, és tökéletes nyáresti vacsorának bizonyul.
Tippünk: a kalácsból készült mákos guba mákhabbal bolondítva telitalálat, hozzá házi szörpöt is szürcsölgethetsz, miközben gyönyörködsz az eléd táruló panorámában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.