„Az ízeknek az ételek kiválasztásban meghatározó a szerepük, nem pedig a mennyiségében"
Az első kísérletből kiderült, hogy az egerek a hozzáadott tápértékkel nem rendelkező édes vagy olajos ízeket preferálják. Az egerek két csésze ételt kaptak. Az egyikben sima rágcsáló táp, a másikban szukralózzal illetve ásványi olajjal kevert tápszer volt. Mindkét esetben a tápérték nélküli édesítővel kevert tápot választották, mely azt bizonyítja, hogy ezek az ízek valóban nagyon vonzóak számukra.
A másik kísérletben az egereket három különböző étrenden tartották hat héten át: az első csoport sima rágcsáló tápon élt, a második szukralózzal ízesítetten, a harmadik ásványi olajjal kevert tápot kapott. A vizsgált időszak végén nem volt kimutatható különbség a három csoport súlygyarapodásában.
„Jóízű és egyben egészséges ételek fogyasztására érdemes törekedni"
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.