Ez az egyszerű, tormával megbolondított retekleves tökéletesen illik az ünnepi hangulathoz: kellemesen krémes állagával, finoman fűszeres ízével biztosan sikert arat.
A retkeket tisztítsuk meg. Válasszunk ki 2-3 db kisebb szemet a díszítéshez, ezeket nagyon vékonyan szeleteljük fel, azután tegyük félre. A többit aprítsuk finomra a meghámozott hagymával együtt. A zellert és a fehérrépát szintén tisztítsuk meg, vágjuk apró darabokra.
Lábasban forrósítsuk fel a vajat, pirítsuk meg rajta a hagymát, a retket, a zellert és a fehérrépát. Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel, és főzzük kb. 15 percig, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Adjuk hozzá a főzőtejszínt, sózzuk és borsozzuk meg, majd botmixerrel pürésítsük. Végül keverjük bele a tormát,
és osszuk el a tányérokban. Tálaljuk zsázsával, a félretett retekszeletekkel, valamint 1-1 csipet szerecsendióval megszórva.
Elkészítési idő: 40 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.