Hazánkban is egyre elterjedtebb ez az étel, amit a hummuszkedvelők még mindig inkább boltban vesznek meg készen, pedig házilag is elképesztően egyszerű elkészíteni. Alig néhány alapanyag kell hozzá, és egy botturmix. Ha nem akarsz sokan pepecselni, mert azt az időt inkább az ízesítésre fordítanád, akkor vegyél konzerv-csicseriborsót. Ellenkező esetben már előre áztasd be a száraz csicserit, különben elképesztően hosszúra nyúlik majd a főzési idő.
Ha megvan a puha csicseriborsó, legyen az konzerv vagy általad főzött, már csak az ízesítés van hátra. Az alapvető hozzávalók a következők 2 konzervnyi adaghoz:
A mennyiségeket saját ízlés szerint bátran változtasd. A tahini a szezámmagkrémet jelöli, amit boltban is megvásárolhatsz, de otthon is elkészítheted, ha van egy jó kis kávédarálód. Ez ugyanis tökéletes állagúra őrli a szezámmagot (de egyéb aprítógépben is működik a dolog). Ehhez már csak vizet, olajat, fokhagymát, citromlevet, sót kell tenni. Vagyis nagyjából ugyanazokat, mint a hummuszba, így ha a hummuszhoz készíted, akkor nem feltétlenül kell előre ízesítened, azzal összekeverve is kóstolgathatod és ízesítheted. Egyébként a tahininél nagyjából a következő arányok vannak, ha esetleg külön is kipróbálnád:
Visszatérve a hummuszra, a feladatod csupán annyi, hogy egy botmixerrel összepürésítsd a hozzávalókat, majd kóstolgasd, hogy saját ízlésednek megfelelő legyen. A fűszereket is bátran variálhatod, mehet bele akár friss koriander, őrölt kömény, vagy akár curry is.
A kész hummuszt használhatod szendvicskrémként, mártogatósként, de akár készíthetsz egy klassz villásreggelit is belőle, ha egy tányéron elkensz egy kis hummuszt, és azon tálalsz grillezett zöldségeket, például répát, gombát, és mellédobsz két tükörtojást is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.