A tökéletes előétel: sült parenyica répa- és káposztasalátával

Fotó: Nagy Bence -
káposzta parenyica előétel saláta répa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésünkből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:

Sajthoz

  • 2 db parenyica
  • néhány gerezd fokhagyma
  • egy ág rozmaring

Répasalátához

  • 300 g sárgarépa
  • 80 g póréhagyma
  • 5 cl étolaj
  • frissen őrölt fekete bors

Káposztasalátához

  • 200 g savanyú káposzta
  • 200 g édes káposzta
  • 100 g lilahagyma
  • frissen őrölt bors
  • 5 cl napraforgóolaj
Sült parenyica répa- és káposztasalátával Fotó: Nagy Bence

Elkészítése:

A julienne-re gyalult sárgarépát sóval, sok frissen őrölt borssal és apróra vágott póréhagymával összekeverem. Kevés étolajat is öntök bele. Egy órát hagyom állni, hogy összeérjen az íze. A savanyú aprókáposztát, és a vékonyra szeletelt sózott édes káposztát összekeverem a vékony szeletre vágott lilahagymával. Megszórom apróra vágott petrezselyemmel, és jelentős mennyiségű frissen őrölt borssal. Erre is mehet egy kevés étolaj. Az ujjnyi szeletekre vágott parenyica sajtot serpenyőben, kevés fokhagymás, rozmaringos étolajon megsütöm, nem kell félni, nem fog szétolvadni.

Nézd meg a videót!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.