Miért annyira fontosak a (zöld) leveles zöldségek?
A tudatos és egészséges táplálkozás elengedhetetlen részét képezik a leveles zöldségek, hiszen rengeteg vitamint, rostot és ásványi anyagot tartalmaznak, valamint alacsony a kalóriatartalmuk. Rendszeres fogyasztásukkal sokat tehetsz szervezeted optimális működéséért és akár a súlyos betegségek elkerüléséért.
Az 5 legegészségesebb téli zöldség
Habár télen nincs olyan nagy választék, azért nem kell lemondanod a hazai zöldségekről, amelyek rendkívül egészségesek, és még fogyni is lehet velük. Sőt, a legszuperebb, hogy egész évben beszerezhetők. Olvasd tovább!
Válogass össze 2-3 fajta leveles zöldséget, alaposan mosd meg őket. Hevíts fel egy wokot vagy teflonserpenyőt, csepegtess bele egy kevés olívaolajat, és dobd rá a lecsepegtetett zöldeket. 3–5 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett párold készre. Még melegen szórhatsz rá egy kis tengeri sót és borsot, hogy ízletesebb legyen. Tejföllel vagy egy kis tejszínnel meglocsolva még finomabb lesz.
Magvakkal, egyéb zöldségfélékkel, sajtokkal, tojással magában is laktató ételt kapsz, de köretként is tökéletesen megállja a helyét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.