Így készíts porcelángyurmát!
Egy csészényi, azaz nagyjából 300 g szódabikarbónát keverj össze 1/2 csésze (minél fehérebb) kukoricakeményítővel, majd vizet hozzáadva újra keverd el. Alacsony lángon addig főzd, míg sűrű, gyurma állagú nem lesz. Ezután kapard ki egy tányérra, és azonnal takard le. Betekerheted alufóliába, vagy beteheted egy zacskóba vagy akár dobozba, a lényeg, hogy ne hagyd kiszáradni. Ha kihűlt, ugyanúgy dolgozhatsz vele, ahogy bármilyen más keksztésztával vagy mézeskaláccsal, azzal a különbséggel, hogy ezt nem kell sütnöd, simán a levegőn meg fog száradni.
Vágd ki a sablont, majd helyezd egy sütőpapír alá.
A porcelángyurmát nyújtsd ki a sablonon, és egy sniccerrel vágd ki a gyurmából a formát, a zárófület óvatosan vagdosd be. A zárófület töröld át nedves ronggyal, és tapaszd össze a széleket. A csillag alakú mintakiszúróval szurkálj bele csillagformákat.
Ha megszáradt, rakj alá egy ledes mécsest, és gyönyörködj a fényében!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.