Az első, és legfontosabb tény: a tojást nem kell hűtőben tárolni. Azért gondolják sokan az ellenkezőjét, mert ma már szinte mindent hűtőben tartunk. A tojás tárolását 20 Celsius fok alatt javasolják, ami szobahőmérsékletet jelent.
A hűtőben való tárolás egyébként nem okoz gondot a tojásnál, a többi élelmiszerre azonban veszélyes lehet, ugyanis a felületén számtalan kórokozó lehet. Ha mondjuk a tojás felületén megtapad a Salmonella, és beteszünk egy ilyet a hűtőbe, akkor az keringeti a zárt térben lévő levegőt, így könnyedén a többi élelmiszerre kerülhet.
A második fontos dolog a tojással kapcsolatban, hogy a tévhitek ellenére nem kell rögtön megmosni őket. Érdemes csak a felhasználás előtt átmosni a tojásokat - főleg a bélsárral szennyezetteket -, ugyanis a mosás hatására a védőfelületet is eltávolítjuk a tojás felszínéről. Víz helyett használj fertőtlenítős oldatot, és az öblítés után töröld meg alaposan őket.
A felhasználási idő átlagosan 30-60 nap közé tehető, de ez természetesen csak a sérülésmentes tojásokra igaz, ha pedig már feltörted a tojásokat, rakd gyorsan hűtőbe és lehetőleg 24 órán belül fogyaszd el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.