Mennyei vacsorára vágysz? Készítsd el ezt az ínycsiklandozó melegszendvicset

otthon finomat melegszendvics
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az úgynevezett „zsebes" melegszendvics után garantáltan mindenki elégedetten dől majd hátra.

Olvadt sajt és finom kolbász, na meg a magunk gyúrta tészta garantálja, hogy ez a melegszendvics az egész család kedvence lesz. Kálci, a gasztroblogger anyuka bevált receptjét hozta el azoknak, akik kedvet éreznek egy kis otthoni sütögetésre.

Hozzávalók 6 db-hoz:

  • 350 g liszt
  • 7 g só
  • 1 dl (100 g) tej
  • 0,75 dl (75 g) víz
  • 50 g (kb 2 ek) tejföl
  • 1,2 dkg (12 g) friss élesztő VAGY egy zacskó szárított
  • 1 ek (10-15 g) olaj
  • Tölteléknek: Sajt, felvágott, kolbász

Recept:

  • A tejet és a vizet összeöntjük, majd elkeverjük benne a tejfölt, és meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen, de ne forró.
  • A lisztbe belekeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket.
  • Hagyjuk az élesztőt felfutni, vagyis addig várunk, amíg egy picit habos nem lesz a tej teteje. Szárított élesztőnél ezt a lépést kihagyhatjuk.
  • Beleöntjük az olajat.
  • Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk. A dagasztást végezhetjük kézzel, kézi robotgép csavar alakú karjával, kenyérsütő géppel vagy robotgéppel. Minden esetben addig gyúrjuk a tésztát, amíg sima nem lesz a felülete, és már nem ragad a kezünkhöz.
  • 40 percig kelni hagyjuk.
  • 6 db-ba vágjuk (kb. 100 g) és gombócokat formázunk belőle.
  • Picit lisztezett felületen kb. 15 cm-es kört nyújtunk belőle.
  • Egyik negyedére felvágottat vagy kolbászt rakunk, a másik negyedére a felvágott mellé reszelt sajtot.
  • Félbehajtjuk, és a szélét lenyomkodjuk, majd megint félbe úgy hogy a sajtos negyed legyen felül, így egy háromszöget kapunk.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük.
  • A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, vagy magvakkal. Ha szép fényesre szeretnénk, akkor kenjük le felvert tojással, de nem szükséges.
  • 15 percet kelesztjük tepsin a zsemléket.
  • Közben előmelegítjük a sütőt 210 fokra alul és felül sütésen.
  • Szép pirosra sütjük, kb. 20-25 perc alatt.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.