A művér szinte már kötelező eleme a halloween megünneplésének. Kerülhet ételekre, de egy rémisztő jelmez eleme is lehet. Most megmutatjuk, hogyan tudsz egyszerűen otthon művért készíteni.
Ehető művér
Ez kerülhet süteményekre, de akár sült húsra vagy más egyéb főételre is – amennyiben illik hozzá az édes íz.
Hozzávalók:
Elkészítés
A cukorszirupot egyszerűen csak keverd össze az ételszínezékekkel. Próbálgasd, hogy milyen árnyalat tetszik neked. Az alap természetesen a piros, de némi kékkel, sárgával vagy zölddel más árnyalatait tudod kikeverni. Ezután tedd az ételre. Sütemények esetén engedd, hogy rádermedjen, sült hús esetén frissen készítsd el, közvetlenül tálalás előtt.
Művér jelmezekhez
Kerülhet hajra, arcra vagy épp ruhára, alapja azonos az ehető verzióéval, ám itt érdemes ragacsosabb, sűrűbb keveréket készíteni.
Hozzávalók:
Elkészítés
Keverd össze a hozzávalókat, de a lisztet óvatosan adagold, nehogy túl sűrű legyen. A szín, ha szörpből készíted, adott, de az árnyalattal ebben az esetben is ugyanúgy tudsz játszani.
Az így kapott művért hagyd állni egy keveset, majd használhatod is. Ha a ruhádra tennéd, készítsd sűrűbbre, ha a szádba tennéd, lehet hígabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.