Sokan imádjuk a tésztát, egy magyar ember éves tésztafogyasztása körülbelül 7 kg. Mire ezt a 7 kilót elfogyasztjuk, sok-sok értékes főzővizet pazarolunk el. Most megmutatjuk, mi mindenre használhatjuk fel azt a vizet, amiben a tészta puhult.
1. Áztad benne a lábad
A tésztából kifővő ásványi anyagok nagyon jó hatással lehetnek a fáradt, dagadt lábakra. Egy hosszú nap után érdemes a lábfürdőt tésztavízből elkészíteni.
2. Csodát tesz a hajjal
A tészta főzővizét locsoljuk a hajunkra, finoman masszírozzuk bele a hajszálakba és hagyjuk hatni 10 percig. Utána a szokott módon mossuk meg a hajunkat. Az eredmény csodálatosan sima, fénylő haj!
3. Szószok higítása
Talán ez az, amire eddig a legtöbben használták a tészta főzővizét. Ha ezzel higítjuk a szószokat, pesztókat sima víz helyett, elképesztően krémes lesz az étel.
4. A virágok is hálásak érte
A tésztavízben lévő keményítőt és ásványi anyagokat a növőnyek is meghálálják. Természetesen csak akkor locsoljunk ezzel, ha már kihűlt!
5. Mosogatáskor is segíthet
A tészta főzővizében kioldódó keményítő tisztítószerként funkcionál, az edényekről szuperül leoldja a makacs, ráégett szennyeződéseket.
6. Sokkal finomabbak lesznek tőle a hüvelyesek
Sokkal finomabb lesz egy babfőzelék vagy a lencseleves, ha a hüvelyeseket sima víz helyett a tészta főzővizébe áztatjuk a főzés előtti éjszakára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.