Rákkutatást végző tudósok egérkísérletekben figyelték meg, hogy az olajban található omega-3 zsírsavak felhalmozódnak az egerek bőrében és olyan immunválaszt váltanak ki, amely a szőrzetük elvesztését okozza.
Bing Li immunológus a rákot tanulmányozza, nem a hajhullást, ám amikor az étrenddel összefüggő elhízással és a rákkal kapcsolatos kutatásai véletlenül "kopaszodó" egereket eredményeztek, a tudós tudta, hogy ezt ki kell vizsgálnia. A felfedezés kérdéseket vet fel a halolaj bevitelével kapcsolatban, amit az ember számára előnyösnek tartanak.
Rui Yi, a Northwestern Egyetem Feinbergi Orvostudományi Karának őssejtbiológusa, aki nem vett részt a kutatásban, érdekesnek találja a felfedezést.
"Valószínűleg ez az első jelentés arról, hogy a halolajos, magas zsírtartalmú étrend hajhullást okozhat" - nyilatkozta a The Scientistnek.
A halolaj többnyire zsírsavakból, különösen omega-3 zsírsavakból áll – a többszörösen telítetlen zsírsavak egy csoportja, amelyet étrendkiegészítőként forgalmaznak azért, hogy csökkentsék az olyan betegségek kockázatát, mint a szívbetegség és az asztma, és enyhítsék az ízületi fájdalmakat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.