Ezzel a filléres alapanyaggal lesz egészséges és tiszta a zöldség és a gyümölcs

Az üzletekben, piacon vásárolt élelmiszereket rengetegen megfogdossák, a szállítás során ráadásul különböző vegyi anyagokkal kezelik őket. A vegyszerekkel permetezett, bevont zöldségeket és gyümölcsöket különös gondossággal kell megtisztítanunk, hogy az egészségünkre ártalmas maradványokat eltávolítsuk.
Sajnos a hideg vagy langyos vizes öblítés nem mindig elegendő ahhoz, hogy a növényvédő szereket maradéktalanul eltávolítsuk a héjról. A mesterséges adalékanyagokat tartalmazó takarítószereket sem ajánlatos használni élelmiszerek mosására. Azonban a szódabikarbóna lúgos hatása jól jön az olajos szennyeződések és a viaszos bevonat eltávolításakor.
Két módon is használhatjuk a szódát: por formájában alkalmas lehet például a burgonya vagy a cékla gumóinak megsikálására, de bevethetjük bármilyen termés mosásakor, ha úgy látjuk, hogy a szimpla öblítésnél hatékonyabb tisztítást követel meg az adott élelmiszer. A súrolás után folyóvízzel is mossuk le a zöldséget és a gyümölcsöt, majd papírtörlővel töröljük szárazra!
Ha szeretnél megismerkedni a másik ötletes metódussal is, olvasd végig a Mindmegette cikkét!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.