Sporthoroszkóp – Melyik sportág passzol hozzád a leginkább?

sporthoroszkóp
Shutterstock - Improvisor
sport sportágválasztó horoszkóp
Nem tudod rászánni magad a mozgásra? Lehet, hogy még nem találtál rá az hozzád illő sportágra. Szerencsére az asztrológia ebben is segít! Sporthoroszkóp a tökéletes döntés érdekében!

Az asztrológia segíthet megtalálni azt a mozgásformát, ami igazán passzol a személyiségedhez és az igényeidhez. Olvasd el sporthoroszkóp összeállításunkat és tudd meg, melyik sportág illik hozzád a csillagjegyed alapján, és talán végre rátalálsz arra, ami örömmel és lelkesedéssel tölt el!

Sporthoroszkóp
Sporthoroszkóp – Melyik sportág passzol hozzád a leginkább?
Forrás: Shutterstock

Sporthoroszkóp – Derítsd ki, melyik sportág illik hozzák

Kos

Az első állatövi jegy a kezdet és a megújulás szimbóluma. Bátor és kockázatkedvelő vagy, aki tettei során mellőzi a hosszú mérlegelést. Sporttal kapcsolatos jelszavad: mindegy, hogy mi, csak legyen megerőltető! A hegy- vagy a sziklamászás tökéletes választás számodra, de a hosszú biciklitúrák alatt is kellően kiélheted magad.

Bika

Erő és stabilitás jellemez, ugyanakkor fejlett a szépérzéked, és erős a biztonság iránti vágyad is. Megfontolt vagy, szeretsz időt hagyni magadnak a bemelegítésre, ezért egy spinningóra lehet az ideális választás. Ott a saját tempódban kezdheted a tekerést, aztán jöhet az izzasztó hegymenet vagy a szélsebes lejtőzés. Az észszerűen felépített edzéssel pedig a sérülések kockázata is jelentősen csökkenthető. Ha épp nincs kedved a nyeregben pedálozni, a futópad jelenthet alternatívát.

Ikrek

Szüntelenül pörögsz, így aki lépést akar tartani veled, annak folyton valami újjal kell előrukkolnia. Mindegy, hogy triatlon vagy köredzés, a lényeg, hogy ne kelljen sokáig egy sportágnál időznöd, abba ugyanis meglehetősen hamar beleunnál. Vigyázat: változatosság iránti vágyad gyakran eredményez túlbuzgóságot, ami sérülésekhez vezethet! Ezért is fontos, hogy mindig arra koncentrálj, amit éppen csinálsz, és ne az járjon a fejedben, hogy mit szeretnél legközelebb kipróbálni.

Rák

Érzékeny, kissé zárkózott, ugyanakkor házias jellem vagy, és rendkívül fontos számodra a biztos családi háttér. Hajlamos vagy elkényelmesedni, és nem szívesen vonod meg magadtól a finom falatokat. Néha egy-két szelet jutalomsüti vagy egy-két pohárral több bor, és máris megjelennek azok a fránya pluszkilók. Ezért a hangsúly a következetességen és az odafigyelésen van! Érzékeny lelkű Rákként számodra a futás az ideális sportág. Miközben egyedül kocogsz, van időd elmélyülni a gondolataidban.

Oroszlán

Te vagy az állatövi jegyek királya, illetve dívája. Lételemed, hogy csodáljanak, ennél jobban már csak azt igényled, hogy amikor csak lehet, te legyél a középpontban. A legjobbak az aerob mozgásformák. Mindegy, hogy step-aerobik, has-, láb- vagy popsitréning, a lényeg, hogy az első sorban állva, a gyakorlatokat tökéletesen utánozva tündökölhess, lenyűgözve irigyeidet.

Szűz

A jegy szülöttjeként valószínűleg rendkívül pontos és körültekintő vagy – bármihez kezdesz, biztos, hogy mindent jó előre megtervezel és gondosan megszervezel. Ez az aprólékosság a sportban is visszaköszön. Ezért az lehet a legmegfelelőbb megoldás, ha gondosan összeállítasz egy személyre szóló edzéstervet, amihez minden részletében tartani tudod magad.

Mérleg

Szereted a változatosságot, és irtózol az előre megtervezett dolgoktól. Szükséged van a tudatra, hogy ha akarod, bármit mérlegelhetsz, vagy éppen megváltoztathatsz. A kondibérlet vagy a sportegyesületi tagsági igazolvány nem a te stílusod, a spontán mozgáslehetőségeket részesíted előnyben. Mindegy, hogy tollaslabda, úszás vagy futás, a lényeg, hogy bármikor kitombolhasd magad.

Skorpió

Energikus vagy, szereted a kihívásokat, egyszerre harcias és kíváncsi. Néha viszont túlérzékeny és magába forduló, már-már flegmatikus. A sport esetében sem ismered a félmegoldásokat, valamit vagy teljes erőből csinálsz, vagy hozzá sem fogsz. Leginkább az olyan mozgásformákat részesíted előnyben, amikor versenyezhetsz, például a teniszt vagy az úszást.

Nyilas

Optimista, pozitív hozzáállású, nagy szabadságigényű ember vagy. Számodra a sport egyet jelent azzal, hogy a friss levegőn, a természetben vagy annak közelében mozoghatsz. Legyen bármilyen is az időjárás, sem az eső, sem a szél nem tarthat vissza ettől. Futás, lovaglás, nordic walking, túrázás: ezek a neked való sportágak!

Bak

Kifelé meglehetősen zárkózottnak és visszahúzódónak tűnhetsz, és szíved szerint valóban kerülnéd is a nyilvánosságot. Egyik erősséged a hihetetlen szívósságod és kitartásod, amit a sportok terén is remekül kamatoztathatsz. Olyan mozgásformát érdemes választanod, ahol bizonyíthatod rátermettségedet, és ahol csak önmagadra kell figyelned. A maratoni futás vagy egy kiadós görkorizás ideális választás lehet.

Vízöntő

Sokszor és szívesen mozogsz, gyakorta erős nyugtalanságtól hajtva. Ez a belső tűz az oka szélsőséges, mindent vagy semmit felfogásodnak is. A szürke hétköznapok és az egyhangúság teljesen kikészítenek, mindig tudnod kell, hogy van lehetőséged változtatni ezen. Olyan egyéni sportágak valók neked, amelyek révén nemcsak a testedet edzheted, hanem a saját elméd mélységeiben is el tudsz merülni. A jóga vagy a Pilates ideális megoldás lehet.

Halak

Víz eleműként visszahúzódó, félénk, gyakran túlérzékeny vagy. A megerőltető, extrém erőkifejtést igénylő sportágak helyett inkább valami nyugalmasabb edzésformát érdemes választanod. Alakformáló torna, tajcsi, úszás: ezek mind szóba jöhetnek.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.