Tudtad? Az autó színe többet is elárul rólad, mint gondolnád

Woman,Charging,Electric,Car,And,Holding,Charger
Shutterstock - PH888
színválasztás személyiség autó
Autóvásárlás során a férfiak általában a műszaki adatokat nézik, addig nálunk nőknél előkerülnek olyan paraméterek is, mint a kényelem, vagy épp a kocsi színe. Ez nem véletlen, az autó színe nem csupán esztétikai választás, hanem egyfajta önkifejezés is. Rólad mit árul el vajon?

Az autó színe mindamellett, hogy a láthatóság szempontjából sem mindegy, a főbb személyiségbeli jellemvonásaidat is képes megmutatni. Egy új amerikai tanulmány azt mutatja, hogy a járművedhez választott szín szimbolizálja, hogy milyen típusú ember vagy valójában, introvertált, extrovertált, nyílt vagy visszahúzódó, társaságkedvelő vagy inkább magányos farkas.

Autó színe elárulja személyiséged
Az autó színe elárulja milyen személyiség vagy
Forrás: Shutterstock

Az autó színe elárulja, milyen ember vagy

Az autók színére fókuszáló kutatás szerint sokat elárul az adott modell árnyalat vásárlója egyéniségéről, és az önmagáról alkotott képéről. Az autó színe és stílusa sokak számára pszichológiai üzenet arról, hogy milyennek szeretnénk tűnni a világ szemében.

Íme néhány érdekes dolog, amit az autód színe tükrözhet:

  • Fekete

Az elegancia és a hatalom szimbóluma, a fekete autót választók általában magabiztosak és kifinomultak. A fekete autókhoz vonzódó nők például gyakran jellemzik magukat határozott fellépésű, feladat-orientált emberként, aki gyorsan ingerlékennyé válik, ha a dolgok nem úgy mennek ahogy eltervezték.

  • Fehér színű autó

A fehér szín tisztaságot és a frissességet jelképezi. Ha fehér autóval rendelkezel, nagyon nyitott, kedves és optimista vagy. Nagyon érzékeny típus, de épp ennyire gondoskodó és segítőkész is. Nem véletlenül a fehér a te színed, hiszen a belőle áradó tisztaságot, békét és egyszerűséget is szimbolizálja számodra.

Woman,Charging,Electric,Car,While,Talking,On,Phone,In,Front
A fehér autó a tisztaság és az elegancia jelképe
Forrás: Shutterstock
  • Szürke színű autó

A szürke autó tulajdonosaként általában praktikus gondolkodású vagy, aki a stabilitást és a megbízhatóságot keresi minden élethelyzetben. A szürke autót vásárlójaként általában még stresszhelyzetben is képes vagy megőrizni a hidegvéredet.

  • Piros színű autó

A piros szín az energia és a szenvedély jelképe. A piros autót választók általában dinamikusak és merészebbek. Az életük minden területét a szenvedély jellemzi, folyton keresik a kalandot és a kihívást. Ugyanakkor nagyon gyengédek és romantikusak is tudnak lenni.

  • Kék színű autó

A kék autó a nyugalom és a harmónia szimbóluma. A kék autót preferálók gyakran higgadt, barátságos személyiségek. A kék autót vásárló nők a harmóniát keresik a kapcsolatokban és kerülik a konfliktusokat, ám erős akaraterővel rendelkeznek. A sötétkék autóhoz vonzódó hölgyek többnyire konzervatívak.

Beautiful,Woman,Next,To,Blue,Car,Using,And,Looking,At
A kék szín az idealizmus, céltudatosság szimbóluma
Forrás: Shutterstock
  • Zöld színű autó

A zöld a tisztaság színe. A zöld autóval rendelkezők környezettudatosak és természetkedvelők, akik a fenntarthatóságra összpontosítanak. Általában két lábbal áll a földön, gyakorlatias, rendkívül megbízható személy. A szépség, a harmónia, a luxus igazán fontos értékek a számára.

  • Sárga színű autó

A Nap és az életöröm színe. A sárga szín a boldogságot és az optimizmust jelképezi. Sárga autót választani gyakran kreatív és vidám személyiséget tükröz, aki nagyon nyitott és kommunikatív típus. Barátságos, nagyon okos, sokat és szívesen olvas, gyűjti a tudás, ahol csak tudja.

Magadra ismertél?

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.