Koronavírus elleni oltásra készülsz? Ezt ne tedd előtte és utána

Forrás: AFP/Jeff Pachoud -
vakcina oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, mikre érdemes vigyázni azoknak, akik épp a koronavírus elleni vakcina beadatásának kapujában állnak. 

Ahogy azt korábban megírtuk, az alkohol és a koronavírus elleni vakcina nem éppen jó párosítás, de nem ez az egyetlen dolog, amire figyelni kell, ha éppen oltás előtt állsz. Dr. Jakab Kinga gyógyszerész nemrég megosztott néhány hasznos infót a téma kapcsán.

Mint kiderült, hétfőn jelentkezett az oltásra, és már kedden meg is kapta. Elmondása szerint csak a nevét, a születési dátumát és a TAJ számát kellett hozzá megadni, és nagyon gyorsan zajlott minden. Ezt követően kitért arra is, mikre érdemes figyelni a vakcina beadatása előtt és után:

Forrás: AFP/Jeff Pachoud

"Természetesen lehet előtte enni, inni, arra kell csak oda figyelni, hogy az oltás előtt és után három nappal nem szabad elkezdeni új fajta gyógyszert szedni. A régieket, a meglévőket változatlanul be kell venni. Ha valaki speciális gyógyszert szed, például szívbetegségre, mindenképp konzultáljon az oltás előtt a háziorvosával az esetleges leállásról" - írta meg a Metropol nyomán a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.