Recept hétvégére: sárgaborsó főzelék paradicsomos kacsazúzával

Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV -
sárgaborsó kacsa főzelék recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! 

Hozzávalók:

  • 60 dkg sárgaborsó
  • 15 dkg póré vagy újhagyma
  • 1 dkg füstölt piros paprika
  • frissen őrölt bors
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 10 dkg zeller gumó
  • 50 dkg kacsazúza
  • 2 dl házi paradicsomital
  • kevés csípős paprika
Sárgaborsó főzelék paradicsomos kacsazúzával Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

Megfőzöm a sárgaborsót a hagymával. Megszórom a füstölt paprikával, majd ízesítem sóval és kevés frissen őrölt borssal. Az apróra vágott hagymán megpirítom a zúzott fokhagymát, a reszelt zellergumót és az előre megfőzött kacsazúzát. Ráöntöm a házi paradicsomitalt, és addig forralom, amíg be nem szaftosodik. Ha kell, akkor a végén még lehet sózni.

Nézd meg a teljes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.