Mosogatógép kisokos

Forrás: pixabay.com -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mosogatógép ma már egyre több háztartásban megtalálható. Időt, pénzt, energiát és az eddig a kézi mosogatással eltöltött időt spórolunk meg általa.
Forrás: pixabay.com

A kézi mosogatás kontra mosogatógép érvek és ellenérvek

Azok számára, akik még mindig a kézi mosogatást részesítik előnyben, ismertetjük a mosogatógép előnyeit.

Az lesz tiszta, amit kézzel elmosunk

Valóban a kézi mosogatás alkalmával kézbe vesszük az edényeket, tányérokat és szigorú szemmel mosogatjuk el őket, a hőmérséklet, mellyel tesszük korántsem mindegy. A mosogatógépbe behelyezett szennyeseinket a gép általában 60 fokon mossa el. Ezen felül a száírást is forró levegő segítségével végzi el. Az emberi kéz, a kézi mosogatás során azonban közel sem bírja a 60 fokos vizet, így elmondható, hogy a mosogatógép nem csak tisztít, de fertőtlenít is.

A mosogatógép használatakor nincs szükség külön törölgetésre, egyéb tennivalókra, így a behelyezett edények és evőeszközök azonnal elpakolhatók, miközben mi egészen mással foglalkozhatunk.

A mai felgyorsult világban mind a férfiak, mind a nők terhei megnövekedtek, így a háztartás meglehetősen bonyolult egyenletté vált, szinte mindenhol. Épp ezért az idő, fontosabb tényezővé vált, mint eddig bármikor.

A mosogatógép használatával időt spórolunk meg

Míg kézi mosogatással hetente átlagosan négy órát töltünk el, addig ez a mosogatógép használatával radikálisan csökkenthető.

Egész egyszerűen csak behelyezzük a mosogatógépbe a szennyes edényeket, tányérokat, evőeszközöket és poharakat, beállítjuk a programot és semmi más dolgunk nincs, csupán a végén kiszedni a cseppmentes, vízkőmentes csillogó és valóban tiszta edényeinket.

Hogyan vásárolj mosogatógépet

Amennyiben eldöntöttük, hogy letesszük a voksunkat a mosogatógép mellett, jó ha előtte megvizsgáljuk az otthoni szokásainkat. Egészen más teljesítményre van szükség akkor, ha a család máshol étkezik napközben és otthon csak egy - egy szendvicset esznek, mint akkor, ha hetente több alkalommal főzünk. A mosogatógép gyártói a teljesítményt minden esetben az elmosható terítékek számában határozza meg. Épp ezért különösen fontos tudnunk, hogy egy nap alatt mennyi teríték gyűlik össze és a vasárnapi közös családi ebédet se felejtsük el számításba venni.

A teríték gondos kiválasztásával energiát spórolunk

Amennyiben sikerül kiválasztanunk azt a teljesítményt, ami a nekünk legmegfelelőbb az étkezési szokásinkat figyelembe véve, valóban energiát takarítunk meg. Amennyiben kisebb teríték számú mosogatógépet vásárlunk, a mosogatógépet egy nap alatt többször is be kell kapcsolni, ami mind a vízfogyasztásban, mind az áramfogyasztásban többletet jelent majd. A túl nagy mosogatógép sem jelent ebből a szempontból segítséget, hiszen ha kevés a teríték, feleslegesen nyomja az egységnyi energiát. A helyes teríték kiválasztásánál azonban az idő mellett pénzt is megtakaríthatunk.

Bár a mosogatógép gyártók mindent megtesznek, hogy a lehető leginkább energiatakarékos gépeket gyártsanak, a döntés e tekintetben a miénk. tekintettel arra, hogy csak A+-A+++-ig terjedő energiatakarékos jelölésű mosogatógépeket találhatunk a boltok árukészletében, nem lesz nehéz a választás ebben a tekintetben sem. Érdemes azonban a minél energiatakarékosabb megoldást megtalálnunk, hiszen lehet, hogy valamivel többe kerül majd, de mivel minden nap használjuk, hamar behozza az árát.

Vásárlás előtt válaszd ki hol lesz a helye

Az, hogy hol lesz a mosogatógép helye, fontosabb szempont, mint hinnénk. Ma már megannyi méretben találunk mosogatógépeket, így különösen fontos, hogy előre tudjuk hová tesszük majd be.

Léteznek beépíthető és szabadon álló típusok is, így bármelyik mosógépet is választjuk, biztosan megtaláljuk azt, ami számunkra a legmegfelelőbb. Bár a beépíthető típusok valamivel drágábbak, jó hír, hogy a szabadon álló típusból is megtalálhatjuk azt, ami számunkra a legmegfelelőbb, mind méretben, mind dizájnban.

Ma már a mosogatógépek használata nem a luxus kategória. Velük nem csak időt, de energiát is megtakarítunk, ami hosszútávon hozzájárul a kiegyensúlyozott életvitelhez és a család pihenéséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.