Így ne mondj csődöt 10 év házasság után sem

Forrás: freepik -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tévedés azt hinni, hogy csak a nők vágynak házasságra. Ugyanis a férfiak nagy része is szeretne előbb-utóbb megállapodni. Természetesen mindkét nem képviselői között vannak olyanok, akik tartózkodnak az elköteleződéstől. Azonban, akik összekötik az életüket, azok hosszú távú és boldog kapcsolatot képzelnek el. De vajon mi lehet a titka annak, ha valóban évtizedekig kitartanak egymás mellett a házastársak, míg mások néhány éven belül elválnak? Ennek nézünk most utána!

Forrás: freepik

Mitől romolhat meg egy házasság?

Számos oka lehet az elhidegülésnek, de vannak olyan problémák, amelyek általánosak egy rossz házasságban. A házasságok legnagyobb ellenségei a szürke hétköznapok. A megszokás és az egymástól való elhidegülés egy idő után elidegenítheti egymástól még a legnagyobb szerelmespárokat is. A túlzott féltékenykedés - főleg ha indokolatlan - szintén rossz hatással van egy kapcsolatra. A féltékenység érzése fakadhat a saját magad bizonytalanságából is. Vizsgáld meg önbizalmadat, vajon nem éppen annak hiányából ered-e a párom elvesztésének érzése!

Az idő múlásával egyre jobban megismered a házastársadat, és sajnos a negatív tulajdonságok is a felszínre kerülnek. Ha nem tudod elfogadni a hibákat és minden apróságon vitáztok, akkor az szintén a házasság rovására megy. A közös programok elmaradása és a minőségi beszélgetések hiánya is rombolja a kapcsolatot, a rutinszerű egymás mellett élés pedig szintén elhidegíti a házastársakat.

A hosszú házasság titka

Először is meg kell ismerned a partneredet, de ehhez általában évek kellenek. Ritkán sül el jól az olyan házasság, amely néhány hónap ismerkedésén alapul. A megfelelő kommunikáció a jó házasság alapja. Legyen egyértelmű, hogy mit szeretnél a másiktól, ne kelljen gondolatolvasónak lennie! Beszéljétek meg az érzéseiteket, ne legyenek titkaitok egymás előtt. Hiszen ezek előbb-utóbb mérgezni fogják a kapcsolatot.

Hagyj teret a házastársadnak! Tudomásul kell venned, hogy párodnak a házasság előtt is volt élete. Engedned kell, hogy tartsa a kapcsolatot barátaival és ismerőseivel. Nem szigetelheted el társas kapcsolataitól azzal a címszóval, hogy a férjnek vagy feleségnek márpedig ez a kötelessége. Kell olykor a szabadság. A türelem szintén a hosszú házasság egyik alapja. Ha változást szeretnél elérni, akkor ahhoz idő kell, és neked is kompromisszumokra kell törekedni.

Apró figyelmességek, meglepetések mindig legyenek részei a házasságnak! Ugyanis hajlamosak vagyunk a hétköznapokban megfeledkezni a másikról. Gondolj arra, hogy az ajándékok, közös vacsorák, programok szervezése nem csak az ismerkedés alatt kellemesek. Hetente, de minimum havonta lepd meg valamivel férjedet vagy feleségedet!

Ami még kiemelkedően fontos, az pedig az egészséges és rendszeres szerelmi együttlét. A hölgyek szexi fehérneműkkel, illetve testük karbantartásával tarthatják fenn párjuk érdeklődését. A férfiak részéről pedig az odafigyelés, a bókok és „udvarlás” mellett a potenciáljuk megtartására kell odafigyelni. Már ezekkel is sokat tehetünk a kiegyensúlyozott szexuális életért. Az egészséges ételek fogyasztása, a rendszeres sportolás és bizonyos természetes potencianövelők is segítenek abban, hogy hosszú ideig jó legyen házasélet.

Vannak azonban élethelyzetek, amikor a boldog szexuális élet eléréséhez potencianövelő tabletta segítségét szükséges hívni. Lehet, hogy csak egy stresszes időszak miatt kell a „rásegítés”. A lényeg, hogy ha problémák merülnek fel a szexuális életetekben, őszintén beszéld meg a másikkal. Ne ódzkodj attól sem, ha végül külső segítséget kell kérnetek! Akár egy tanácsadó, életviteli praktikákat tartalmazó könyv vagy potencianövelő készítmény is hozhat megoldást. Számos párkapcsolati tanáccsal szolgálnak a Perfect Play (Kft) könyvei, cikkei is.

Hogyan tovább?

A boldog és hosszú házasság nem jön magától. Mindkét félnek tennie kell azért, hogy a kapcsolat kiegyensúlyozott legyen, a szexuális élet pedig tartalmas. Ha probléma merül fel az életetekben, akkor azt közösen kell megoldanotok. Ehhez viszont elengedhetetlen az őszinte kommunikáció. Éreztesd a pároddal, hogy fontos neked! Lepd meg ajándékokkal, de ne csak az évfordulókon. Meglepetés az is, ha közös programra vagy egy romantikus sétára invitálod a párodat egy átlagos hétköznap este. A figyelmesség az egyik legjobb afrodiziákum, amely még kellemesebbé teszi a szerelmi együttlétet!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.