Imádod a tésztaételeket? Akkor ne kövesd el ezeket a gyakori hibákat!

Forrás: stockcreations/shutterstock.com -
tésztaétel gasztronómia tészta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha betartod Roberta d'Elia, a Pasta Evangelists nevű londoni étterem séfjének tuti tippjeit, még jobban élvezheted majd kedvenc olaszos fogásaidat.

Az olasz származású séf elmondta, hogy hazájában kb. 250-300 különböző tésztaforma létezik, s mindnek megvan a maga rendeltetése. Például az olaszok nem rajonganak a bolognai spagettiért, s ha tehetik, inkább a sajttal készült tagliatelle alla bolognesét választják.

Forrás: stockcreations/shutterstock.com

A szakember elárulta, hogy ez a preferencia a helység tiszteletéből fakad, mert a bolognai szósz értelemszerűen Bolognából származik, ott pedig a vastagabb, lapos tésztaformával eszik ezt a ragut. Azt is hozzátette, hogy csavart tagliatellét érdemes használni, mert az jobban felveszi a szószokat, mint a hengeres alakú, vékony spagettitészta.

D'Elia szerint a carbonarát a legjobb spagettivel vagy bucatinivel fogyasztani, ami valójában a makaróni olasz neve. Az alternatíva lehet a rigatoni, amely egy rövidre vágott tésztafajta, de nagyobb lyukakkal, mint a makaróni. A séf azt is hozzátette, hogy a bolognai szószhoz nem szabad gombát vagy marhaalaplevet adni – írja a 24.hu.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.