Colin Farrell szívszorító vallomása: fia gyógyíthatatlan genetikai betegséggel él

Colin Farrell eddig soha nem beszélt fia betegségéről
Getty Images - Alberto E. Rodriguez
Angelman-szindróma fia Colin Farrell
A 48 éves színész eddig soha nem beszélt fia betegségéről, de most kivételt tett. Colin Farrell idősebb gyereke Angelman-szindrómával él.

Colin Farrell ritka és érzelmes betekintést engedett idősebb fiának, a 20 éves Jamesnek az életébe,  aki Angelman-szindrómával él. A színész ezelőtt soha nem nyilatkozott gyereke betegségéről, de most megtette. 

Colin Farrell eddig soha nem beszélt fia betegségéről
Colin Farrell eddig soha nem beszélt fia betegségéről
Forrás: FilmMagic/Getty Images

Az Angelman-szindróma egy neurogenetikai rendellenesség, amely késleltetett fejlődést, beszéd- és egyensúlyzavarokat, szellemi fogyatékosságot és néha rohamokat okoz. Kezelése nem lehetséges, de a különböző tünetek enyhíthetők.

Fia gyógyíthatatlan betegségéről vallott Colin Farrell

„Azt akarom, hogy a világ kedves legyen Jameshez. Azt akarom, hogy a világ kedvesen és tisztelettel bánjon vele" - mondta a színész, aki egy alapítványt is indít, amelynek célja, hogy támogatást, érdekvédelmet és különböző programokat nyújtson az értelmi és mentális fogyatékossággal élő felnőtt gyerekek számára.

Ez az első alkalom, hogy beszélek erről, és nyilvánvalóan az egyetlen ok, amiért megszólalok az az, hogy nem kérdezhetem meg Jamest, hogy ő meg akarná-e ezt tenni. 

Úgy értem, megtehetem. Úgy beszélek Jameshez, mintha húszéves lenne, és tökéletesen folyékonyan beszélné az angol nyelvet, valamint korának megfelelő kognitív képességekkel rendelkezne. De nem tudok kiszedni belőle egy konkrét választ arra vonatkozóan, hogy mindez tetszik-e neki vagy sem, ezért James lelkületének ismerete alapján kell döntenem arról, hogy milyen fiatalember, és mennyi jóság van a szívében."

James szeptemberben tölti be a 21. életévét, ami azt jelenti, hogy számos biztosíték és oktatási program, amelyhez eddig hozzáférhetett, megszűnik, mivel jogilag "felnőttnek" minősül. 

Amint a gyereked betölti a 21. életévét, magára marad

 - magyarázta Colin. „A bevezetett óvintézkedések, a speciális osztályok, mind eltűnnek, így egy olyan fiatal felnőtt marad, akinek a modern társadalom integrált részének kellene lennie, de a leggyakrabban lemarad". A színész azt is megemlítette, hogy Jamesnek fiatalabb korában rohamai voltak, sokszor ültek vele a mentőautók hátsó ülésén, bár "szerencsére" már több mint egy évtizede nem volt ilyen rohama.

Minden nap büszke vagyok rá, mert szerintem egyszerűen varázslatos

 - mondta még Colin Farrell, akinek James fia Kim Bordenave modelltől született, fiatalabb gyereke, a 14 éves Henry pedig Alicja Bachleda-Curuś színésznőtől.

A kétgyerekes apuka hozzátette, hogy azért indította el az alapítványt, mert „tenni akart valamit annak érdekében, hogy több lehetőséget biztosítson azoknak a családoknak, akiknek speciális igényű gyerekük van, hogy megkapják a megérdemelt támogatást, és az alapvető segítséget az élet minden területén".

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.