Házasságok hét legnagyobb hibája - Egyenként is váláshoz vezethetnek

randi, szerelem, szerelmespár, kapcsolat, boldog párkapcsolat
Shutterstock -
konfliktus házasság válás anyagi gondok
Minden kapcsolatnak vannak gyenge pillanatai. A házasságok során felmerülő problémákat azonban érdemes gyorsan orvosolni, mielőtt végleg elmérgesednek. Hét ok, ami miatt bajba kerülhet a házasságod.

Minden házasságban, még a legboldogabbakban is, elkerülhetetlenül felmerülnek problémák és konfliktusok. És bár a házasságok során nem érdemes minden apró sérelmet feszegetni, vannak bizonyos problémák, amelyeket tényleg nem szabad figyelmen kívül hagyni. Házassági tanácsadók gyűjtötték össze, hogy mi az a hét leggyakoribb probléma, ami veszélyeztetheti két ember házasságát. Nálatok melyik a legkényesebb pont?

házasságok, párkapcsolat, nőnap, szerelem, házasság, kézfogás
Házasságok kritikus pontjai
Forrás: Shutterstock

Házasságok válságban: hét kritikus pont

Szorongás a kapcsolatban

Van egy kínos érzés, amikor a pároddal vagy. Valami nem stimmel és ettől fáj a fejed, a gyomrod, egyszóval szorongsz a jelenlétében. A párkapcsolati stressz rengeteg embert érint, de csak megfelelő kommunikációval lehet helyrehozni. Ha jól működik egy kapcsolat, abban nincs helye szorongásnak. 

Magányos vagy mellette

Még akkor is egyedül érzed magad, ha együtt vagytok. A magány gondolata felőröl, egyre többet foglalkoztat. Derítsd ki, mi az oka. A magány érzése az elszakadás folyamatát jelzi, akár fizikai, akár érzelmi oldalról nézzük, amit minél előbb orvosolni kell, mielőtt még nagyobb szakadékot ver két ember közé. 

Nem jól kezelitek a konfliktusokat

Nem tudsz harcolni az igazadért? Legyen szó akármilyen apró összezörrenésről, inkább ráhagyod a másikra? Az érett felnőttlét egyik eleme, hogy a problémákat együtt oldják meg, tiszteletteljesen megbeszélik, ahelyett,  hogy egyszerűen a szőnyeg alá söpörnék, vagy fejhangon egymás arcába ordítják. 

A szakemberek szerint az apró viták rendezetlensége hosszú távon rombolja a kapcsolatot, minél több idő telik el és minél több sérelem van, annál nehezebb helyrehozni.

 Mindig a pénzen vitatkoztok

Az anyagi nehézségek nem tesznek jót egy házasságnak. Sok pár van, ahol az egyik fél spórol, de a másik szeret költekezni. Meg kell találni a kényes egyensúlyt, ami mindenkit boldoggá tesz. A pénz bizony kényes téma lehet, így ez szerepel a válóokok listájának első helyén. 

Párod a te károdra viccelődik

A humor elengedhetetlen egy jó kapcsolatban, de a kínos, megalázó poénoknak nincs helye. A gúnyolódás, a becsmérlő poénok önértékelési hiányosságokat jelezhetnek, ezért beszélni kell róla, mert haragot és megvetést eredményezhet. 

Inkább vagy a terapeutája, mint a társa

Egy intim kapcsolatban nem szabad összekeverni a szerepeket. A lelki problémákat meg kell ugyan beszélni, de más szerepe van egy társnak és más egy terapeutának. A két szerep keveredése konfliktushoz vezethet, amit később nehéz rendezni. 

Képtelenek vagytok döntést hozni

Egy házasságban naponta kell fontos döntéseket meghozni, amik együtt és egyenként is előre viszik a kapcsolatotokat. Döntsétek el hol szeretnétek élni, milyen vállalkozást indítsatok, vagy hova menjetek nyaralni, de mindezt együtt tegyétek, hiszen erről szól a házasságotok. A határozatlanság csak elpocsékolja az időtöket, az időhúzás pedig újabb konfliktushoz vezethet. 

Ha nem sikerül megegyeznetek, még mindig kérhettek segítséget egy terapeutától, aki segít dönteni a fontos kérdésekben és segít megoldani a konfliktusokat. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.