Botrányos királyi esküvő: csaló sámánhoz megy feleségül a hercegnő

Norvégia Márta Lujza norvég hercegnő Durek Verrett sámán
A norvég hercegnő szombaton feleségül megy Durek Verretthez, az önjelölt amerikai sámánhoz. Az esküvőtől a hercegnő hazájában egyáltalán nincsenek elragadtatva, sokak kételkednek abban, hogy Márta Lujza jól döntött, amikor igent mondott.

Az 52 éves, elvált Márta Lujza vőlegénye azt állítja magáról, hogy tisztánlátó, és tud beszélni az angyalokkal. Különleges képességeiről már könyvet is írt, és tanfolyamokat tart. Hatodik generációs sámánnak nevezi magát. A férfi drága aranymedálokat árul nagyon sok pénzért - ezek szerinte életeket mentenek.

márta lujza norvég hercegnő és durek verrett sámán
Márta Lujza és vőlegénye, Durek Verrett
Forrás: AFP/Lise Åserud / NTB / NPK

„Nagyon spirituális vagyok, és jó érzés egy olyan ember mellett lenni, aki ezt szintén felvállalja” - írta Márta Lujza az Instagramon, amikor 2022 júniusában bejelentette az eljegyzést. A pár egy elegáns hotelben tartja az esküvőt a Geirangerben, egy festői faluban, a Norvégia nyugati partjainál húzódó fjord partjainál.

A spirituális vezető Verrett - aki több hollywoodi hírességet, például Gwyneth Paltrow-t és Antonio Banderast is követői közé sorol - azt állítja, hogy előző életében fáraó volt, és Márta Lujza volt a felesége. A szigorú értékrenddel rendelkező norvégoknál ezzel a kijelentésével kiverte a biztosítékot. A lakosság úgy gondolja, a pár részéről ez a tudományok semmibevétele, a királyi kapcsolataikat pedig haszonszerzésre akarják felhasználni. Hogy ezeket a hangokat csillapítsa, Márta Lujza 2022 novemberében lemondott királyi kötelezettségeiről, a címét azonban megtartotta. Azt mondta, nem használja a titulusát arra, hogy a sámán meggazdagodjon, ígéretét azonban azóta többször is megszegte. Legutóbb akkor, amikor Verrettel közösen egy „esküvői gint” dobtak piacra Norvégiában, amelynek címkéjén a hercegnői cím szerepelt.

A norvég királyi család népszerűsége csökken

Márta Lujzának három lánya van Ari Behn ismert norvég íróval kötött első házasságából. A férfi három évvel a 2016-os válásuk után öngyilkos lett. A hercegnő negyedik a norvég trónöröklési sorban. Öccse, Haakon követi majd Harald királyt a trónon.

-
A pár szombaton mondja ki a boldogító igent
Forrás: AFP

A norvég királyi családot megkímélték a botrányok — egészen a közelmúltig. Márta Lujza és Verrett hozzájárult ahhoz, hogy a monarchia támogatottsága a 2017-es 81 százalékról 68 százalékra csökkent - derült ki a norvég közszolgálati televízió felméréséből. De nem tett jót Haakon herceg feleségének, Mette-Maritnak az előző házasságából való fiának ügye sem. Marius Borg Høibyt durva testi sértésért és rongálásért vették őrizetbe. A fiatal férfi bevallotta, hogy kokain és alkohol hatása alatt bántalmazta barátnőjét, azóta pedig két exe is hasonló állításokkal állt elő. A felmérés szerint 10-ből négy norvég azt mondta, hogy az elmúlt évben negatívabb lett a véleménye a királyi családról. A legtöbben Márta Lujza esküvőjét jelölték meg ennek okaként.

Márta Lujza szerint boszorkányüldözés folyik

Márta Lujza azzal vádolta a lapokat, hogy boszorkányüldözést folytatnak ellenük. Durek Verrett valóban sok kritikát kapott, a sajtóban sarlatánnak és kuruzslónak bélyegezték. Ezért azonban tett is: egyik könyvében azt állította, hogy a rák választás kérdése. Olyan gyakorlatokat ajánlott, amelyekkel eltávolítható a daganat a nők vaginájából. Azt írta, a betegség nem más, mint a korábbi szexuális partnerek által hagyott „lenyomat”. Honlapján 222 dolláros „Spirit Optimizer” nevű medálokat árul - szerinte ez segített neki legyőzni a Covidot.

Verrett elismerte, hogy meggyőződései egyesek számára nyugtalanítóak lehetnek, ennek ellenére úgy érzi, hogy rasszizmus áldozata lett - hasonló panaszokat fogalmazott meg, mint Meghan Markle a brit királyi családdal szemben.

„A fehérektől jön ez sok gyűlöletet és halálos fenyegetés, mert nem akarnak egy fekete férfit látni a királyi családban” - írta az Instagramon 2022 júniusában.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.