Hatalmas a boldogság: megszületett a hercegi pár kislánya

kisbaba jordánia születés
Baba született a királyi családban. Husszein koronaherceg és Rajwa hercegné kislánya az Iman nevet kapta: a hercegi pár boldogsága határtalan.

Husszein koronaherceg és Rajwa hercegné 2023. június 1-jén kötöttek házasságot, nem sokkal később, áprilisban a hercegi pár bejelentette az örömhírt, a fiatal feleség babát vár. A kislány, Iman bint Husszein hercegnő a King Hussein Medical Centerben született - ahol Abdullah király, Husszein és már jordán előkelőség is - a pár a boldogságát pedig az Instagramon is közzé tette.

A hercegi pár, Husszein jordán koronaherceg és Rajwa hercegné nagyon boldogok
A hercegi pár, Husszein jordán koronaherceg és Rajwa hercegné nagyon boldogok
Forrás: Getty Images

A hercegi pár már nagyon várta a babát

 Husszein herceg és Rajwa jordán hercegné pedig a Hello Arabiának szólaltak meg még a kislány megszületése előtt:  "Nagyon boldogok vagyunk, hogy életünk új fejezethez érkezett. A családunk bővül, és izgatottan várjuk, hogy kislányunkat üdvözölhessük". 

A hagyomány fontos szerepet játszik az életükben 

Iman születése után megosztottak egy videót is, amelyen a herceg imát mond a kislánynak, akit a karjában tart. Ez egy hagyomány, ami minden esetben az apa és gyermeke között történik és a hit fontosságát szimbolizálja a gyermek életében. 

Az Iman egy arab név, jelentése, hit.

Husszein húgának, valamint a király húgának is ez a neve. Régi hagyomány, hogy a család tagjai az arab kultúrát követve különleges jelentéssel bíró nevet adnak gyermeküknek.

 

The Wedding Of Jordan's Crown Prince Hussein, Husszein és Rajwa
Husszein és Rajwa 2023 június 1-jén kötöttek házasságot
Forrás: Getty Images/

Husszein és Rajwa esküvőjére 140 vendég volt hivatalos, köztük Frederik dán koronaherceg és Mária koronahercegnő, valamint Willem Sándor király, Maxima királynő és Catharina-Amalia hercegnő. A királyi esküvőkre az egész világ kíváncsi, ebben a cikkünkben belepillanthatsz néhányba, amelyekben a hagyományok és a modernitás is nagy szerepet kap. 

Husszein, Rajwa és a nagyszülők is nagyon izgatottak

Husszein herceg az apja ezüstjubileumán beszélt arról, hogy ő és felesége Rajwa nagyon izgatottak az új életszakasz miatt. "Most, hogy gyerekünk lett, minden megváltozik. Őszintén, még nem tudom, mire számíthatok, mire kell felkészülnöm, de Istennek hála Rajwa, én és az egész család teljesen fel van villanyozva" - mondta el. A nyilatkozatából az is kiderült, hogy  édesanyja, Rania királynő - aki egyébként elkötelezett és népszerű gyerekjogi aktivista - ugyanúgy járt a boltokba babacikkeket vásárolni, mint bármely nagymama. "Anyám már hetekkel ezelőtt elkezdett babaholmikat venni" - árulta el. Iman hercegnő Husszein herceg szüleinek, a 62 éves Abdullah királynak és az 53 éves Rania királynőnek az első unokája. 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.