Károly király Diana hercegné haláláról vallott: elviselhetetlen ürességet érzett a tragédia után

2024 Mey Highland Games
Getty Images/2024 Mey Highland Games - Euan Cherry
vallomás Diana hercegné Károly király
Egy érzelmes levélben a brit uralkodó meghatóan ír a gyászról, a „zavarról és értetlenségről”, miután fiatal feleségét eltemette. Károly király egy barátjának címzett levele, amely négy hónappal Diana hercegné halála után készült, és amelyben az „elviselhetetlen üresség” érzéséről vall, nemrég 1500 fontért kelt el egy aukción.

A levél címzettje egy „Peter” nevű ismeretlen személy, akinek Károly király részvétét fejezi ki egy Liz nevű személy elvesztése miatt, aki betegségben hunyt el. A király azt írja, hogy vérzik a szíve barátja fájdalmáért, és elképzeli azt a „kínzó szenvedést”, amin átmegy, miközben „bárcsak egy varázspálcával megváltoztathatná a helyzetet”. Károly a levélben részletesen beszél keresztény hitéről és arról, miben hisz, amikor valaki meghal. Idézi a Biblia egy versét: „most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre”, amely arra utal, hogy a halál után majd tisztán láthatjuk a dolgokat.

Károly király, Diana hercegné
Károly király Diana hercegné halála után négy hónappal írt levelet barátjának
Forrás: Prince Charles and Princess Diana/men:CB2

Károly király kézzel írt levele 1500 fontért kelt el egy aukción

A háromoldalas kézzel írott levél 1997. december 8-án kelt, és Highgrove House fejléces papírjára íródott. A levél Károly aláírásával zárul, és az eredeti boríték is megvan. A levelet egy ismeretlen eladó bocsátotta árverésre a bostoni RR Auctionnél, ahol több mint 1500 fontért kelt el. Ez nem az első alkalom, hogy királyi emléktárgyak kerültek nyilvánosság elé. Nemrégiben egy amerikai gyűjtő felfedezte Károly király keresztelőjének ritka felvételét, miután mindössze 6 fontért vásárolt egy titokzatos borítékot egy jótékonysági boltban.

Diana hercegné testvére a múlt emlékeit osztotta meg követőivel

Az Althorp Ház korábban Charles édesapjának, John Spencer grófnak a tulajdonában volt, és Charles gyermekkorának egy részét itt töltötte nővéreivel, Diana hercegnővel, Lady Sarah McCorquodale-lal és Lady Jane Fellowesszal. Miután apja 1992-ben meghalt, a 90 szobás, 550 hektáros birtok Charles Spencerre szállt. Életében számos nagy eseménynek adott otthont, köztük a volt feleségeivel, Victoria Lockwooddal és Karen Gordonnal tartott esküvőknek. Itt helyezték örök nyugalomra néhai húgát, a walesi hercegnőt is, aki 1997-ben hunyt el. 

Charles Spencer az elmúlt években folyamatosan dokumentálta a birtok felújításait és felfedezéseit. Charles legutóbbi felfedezése a második világháborúból származik, ami egy arany ajtókilincs, amelyen egy faragott nap arc és bonyolult, kavargó inda ágak láthatóak. A fotó mellé azt írta, hogy a zárat nyitó ajtókulcs évtizedek óta most először került a helyére. 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.