Catherine Zeta-Jones 55, Michael Douglas 80 éves lett: szerelmük története lebilincselő

AFP -
születésnap hollywood szerelem
Negyed évszázados fotóval köszöntötte férjét Catherine Zeta-Jones: mindketten szeptember 25-én ünneplik születésnapjukat. Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas házasságuk 26 éve alatt sok nehézségen ment keresztül, de ma is kamaszként rajonganak egymásért.

Nemcsak közös születésnapjuk teszi különlegessé ezt a napot, hanem az is, hogy 26 évvel ezelőtt ezen a napon kezdődött szerelmük története. A két színész, Catherine Zeta-jones és Michael Douglas nemcsak a színpadon és a filmvásznon, hanem az életben is remek párost alkotnak, ráadásul még az évek múlása is jól áll nekik. 

Michael Douglas Catherine Zeta-Jones
Michael Douglas Catherine Zeta-Jones
Forrás: Getty Images

Catherine Zeta-Jones: „Azt mondta, ő lesz a gyerekeim apja"

Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas 1998-ban találkoztak először a Deauville-i Filmfesztiválon, ahol Michael Douglas bemutatkozott a 25 évvel fiatalabb színésznőnek. Bár Catherine először nem reagált különösebb érdeklődéssel a közeledésére, Michael kitartó volt. Az azóta legendássá vált első találkozásuk során Michael állítólag azt mondta neki: „Én leszek a gyerekeid apja.” Ezzel a kijelentéssel talán vakmerő volt, de bejött a próbálkozás, hiszen azóta is együtt vannak. Ma ezzel a 25 évvel ezelőtti fotóval köszöntötte férjét a színésznő.

Szerelem a nyilvánosság előtt

Kapcsolatuk hamar a figyelem középpontjába került, hiszen mindketten már akkor is híres színészek voltak. Michael Douglas olyan filmek főszereplőjeként vált ismertté, mint a Tőzsdecápák, vagy a Zaklatás, míg Catherine Zeta-Jones karrierje épp ekkor ívelt felfelé, többek között a "Zorro álarca" és a "Chicago" című filmekkel. Szerelmük és a köztük lévő korkülönbség sokáig témát adott a bulvársajtónak, de ők higgadtan és méltósággal kezelték a helyzetet.

Mesebeli esküvő

2000. november 18-án a pár egy lenyűgöző esküvő keretében mondta ki a boldogító igent a New York-i Plaza Hotelben. 

Az esküvőjükre a világ minden tájáról érkeztek hírességek, a média érdeklődése pedig hatalmas volt. Házasságuk azóta is szilárd, amiből két gyermekük született: Dylan Michael Douglas 2000 augusztusában, majd Carys Zeta Douglas 2003 áprilisában.

Nem minden rózsaszín

Nemcsak a boldog pillanatokban, hanem nehéz időkben is összetartottak. Michael Douglas 2010-ben torokrákkal küzdött, de Catherine végig ápolta férjét a gyógyulás során. Catherine Zeta-Jones is szembesült saját egészségügyi problémáival, hiszen bipoláris zavarral diagnosztizálták, de nyíltan beszélt erről, és férje mellette állt a nehéz időkben. A nyilvánosság előtt is mindig kiálltak egymás mellett, és példaként szolgáltak sokak számára, hogyan lehet egy hosszú távú kapcsolatot fenntartani a hírnév és a nehézségek ellenére is.

Ma is boldogan együtt

2024. szeptember 25-én Catherine Zeta-Jones 54, Michael Douglas pedig 79 éves lett. Szerelmük azonban ugyanolyan erős, mint amikor először találkoztak, a nehézségek ellenére is megőrizték vidámságukat és humorukat, ennek köszönhetően a rajongók nagy örömére a közösségi médiában rendszeresen posztolnak vicces családi fotókat. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.