brit királyi család Diana hercegné Vilmos herceg
Csalódást okozott édesanyja Vilmos hercegnek. Diana hercegné viszonya James Hewittel már több volt, amit a fia el tudott viselni.

Vilmos herceg és öccse, Harry herceg gyerekéveire nem csak Diana korai halála, hanem szülei folyamatos házassági válsága is rányomta a bélyegét. A helyzeten csak rontott, amikor Károly és Diana hercegné is bevallotta: viszonyt folytatnak, valaki mással.

Diana hercegné Vilmossal, Harryvel és Károllyal
Diana hercegné Vilmossal, Harryvel és Károllyal
Forrás: Getty Images/Royal Family At Eton

Vilmos összetört, amikor Diana hercegné is kitálalt

Miután Károly 1994-ben egy tévéinterjúban bevallotta, hogy kapcsolata van Kamillával, Diana hercegné is úgy érezte, fel kell fednie a titkát. Elmondta, hogy immár nem hárman, hanem négyen vannak a házasságukban, ugyanis beleszeretett James Hewittbe. Diana hercegné vallomása nagyon megrázta a kamasz Vilmost, úgy érezte, édesanyja is elárulta őt és az egész családot. 

James Hewitt - akiről azt is rebesgették, hogy ő lehet Harry herceg apja - , Diana egykori szeretője egy évtizeddel ezelőtt milliókért árulta a hercegnő hozzá írt szerelmes leveleit. Diana egykori testőre, Ken Wharfe az eset kapcsán azt nyilatkozta, ő annak idején próbálta megóvni a hercegnőt a férfitól. Wharfe 1987-től 7 éven keresztül védte Dianát, és saját bevallása szerint többször óvatosságra intette a hercegnőt - felhívta a figyelmét arra, hogy nagyon óvatosnak kellene lennie. A férfi a szeretőt is többször figyelmeztette, hiszen biztos volt benne, románcuk nem végződhet jól. ,,James sokkal szerelmesebbnek tűnt, mint Diana, és szentül hitte, hogy ha elválik Károlytól, boldogan élnek majd egy birtokon, Devonban" - nyilatkozta akkoriban Ken. ,,Én mondtam neki, hogy ez biztosan nem fog megtörténni, és kértem arra, ha vége lesz a kapcsolatuknak, válassza a helyes utat." A testőr számára később bebizonyosodott, hogy ez nem fog könnyen menni, Hewitt ugyanis tönkre fogja tenni az életét a hercegnő miatt. Így is lett, a szerető depresszióba esett 1991-es szakításuk után, mert nem bírta elviselni, hogy Diana elhagyta őt - valószínűleg a levelek áruba bocsájtásával akart később most elégtételt venni Dianán.

Dianát lelkiismeret-furdalás gyötörte 

Bár Diana árulásról beszélt, miután Károly nyilvánosságra hozta viszonyát Kamillával, ám azt eleinte nem sejtette, hogy fia is elárulva érzi magát anyja vallomása hallatán. Aztán leesett neki, tulajdonképpen pont olyan érzést okozott a fiának, mint neki Károly. „Vilmos dühös volt és az egész fájdalmát az anyjára borította, de másnapra lehiggadt” - mesélte egy bennfentes.  „Másnap bocsánatot kért Dianától, még virágot is vitt neki, ám akkorra már a hercegné úgy érezte, hatalmasat hibázott. 'Mit tettem? Mit tettem a gyerekeimmel?'” - hajtogatta. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.