Szívszorító: tortával várta II. Erzsébet az 1 éves Lilibetet, de a gyertyát sosem gyújtották meg

brit királyi család II. Erzsébet brit királynő Lilibet Lilibet Diana Harry herceg
A néhai királynő nagyon izgatott volt dédunokája első születésnapja előtt. II. Erzsébet tortáját soha nem kaphatta meg Meghan és Harry gyereke.

Bennfentesek szerint II. Erzsébet királynő annyira izgatott volt legkisebb dédunokája első születésnapjának megünneplése előtt, hogy egy gyertyával díszített tortát kifejezetten neki készíttetett. Szomorú, de tény: a gyertyát soha nem gyújtották meg és a kislány sem fújhatta el. 

II. Erzsébet külön torták készíttetett Lilibetnek
II. Erzsébet külön torták készíttetett Lilibetnek 
Forrás: Getty Images/Max Mumby/Indigo

II. Erzsébet királynő állítólag odavolt Lilibetért

Erzsébet királynőnek 12 dédunokája született és ő imádta mindannyiukat de azon különösen meghatódott - bár egy időben arról is szó volt, hogy egyáltalán nem örült, hogy más is használja a nevét - , hogy Harry herceg és Meghan Markle róla nevezték el lányukat Lilibetnek. Miután Sussex hercege és hercegnéje bejelentették, mi lesz kislányuk neve, egyből felmerült az a pletyka, hogy nem kérdezték meg erről a királynőt. Ők azonban nyilvánosan kijelentették, hogy nem használták volna a privát családi becenevet, ha a királynő nem támogatta volna. A Buckingham-palota azonban ezt az állításukat sosem támasztotta alá. Egyes hírek arról szólnak, hogy meg sem kérdezték őt, mások pedig arról, hogy a királynő olyan helyzetbe került, hogy nem mondhatott nemet. A cuki név egyébként onnan ered, hogy a királynő kisgyermekként nem tudta rendesen kimondani Erzsébetet, és a név így ragadt rá, de kevesen szólították így. Először az édesapja, majd férje, Fülöp herceg hívta így. IV. György király többször ezt mondta lányairól: „Lilibet a büszkeségem, Margaret az örömöm”. 

A gyengélkedő uralkodó szerette volna a dédunokájával tölteni a szülinapot

Miután Harry és Meghan Amerikába költözött, Erzsébet sokat bánkódott, hogy nem láthatja Lilibetet, ráadásul már rossz egészségi állapotban is volt, így első szülinapján mindenképpen látni szerette volna a kislányt, aki állítólag különösen kedvelt.  Paul Burrel a királynő lakája mesélte el, hogy amikor 

Harryék 2022 júniusában II. Erzsébet királynő platina jubileumi ünnepségére visszatértek az Egyesült Királyságba, nem hagyták, hogy az idős uralkodó és dédunokája együtt ünnepeljenek. 

„Még Lilibet első születésnapján sem lehettek együtt” – nyilatkozta Burrell a Mirrornak. „Előző nap látta. De a születésnapján nem, pedig a királynő születésnapi tortát készített egy gyertyával. De Harryék nem mentek el. Azt a gyertyát sosem gyújtották meg” - emlékezett vissza Burrel, aki hozzátette, a család Lilibet születésnapját a windsori Frogmore Cottage-ban ünnepelte egy háztáji piknikkel. Másnap, amikor a királynő megkérdezte, hogy Harryék nem mennek-e el hozzáé egy teára, ezt a választ kapta: „Visszamentek Amerikába”.  „El sem búcsúztak tőle” - emlékezett vissza Burrell. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.